logo

עובד "תן ביס" תבע את החברה לאחר שפוטר כי העיר למנהליו

13

התביעה הוגשה בגין התעמרות בעבודה לאחר שהעיר למנהליו כי הם מקדמים מועמדים בחברה ללא מכרזים פנימיים. זאת, למרות שהובטח לו שיקודם. מנגד, נטען כי הפיטורים היו עקב צמצומים בחברה. התביעה הציפה סוגיות בדיני עבודה ובית הדין יצטרך להכריע בעניינן

ביני אשכנזי
ביני אשכנזיעודכן לאחרונה 22/07/2024 - 12:40
בית הדין לעבודה דן בנושא שביתת המורים 27.1.22צילום: ניב אהרונסון

עובד "תן ביס" הגיש היום (שני) תביעה נגד החברה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בשל פיטורים, התעמרות בעבודה והרעת תנאים. לדבריו, הוא פוטר מהעבודה לאחר שהעיר למנהליו כי הם מקדמים מועמדים אחרים לא באמצעות מכרזיים פנימיים, וזאת למרות שהובטח לו שיקודם. מנגד, בחברה טוענים בכתב התשובה שהוגש לבית הדין כי מדובר בפיטורים שנעשו עקב צמצומים בחברה.

התביעה מציפה סוגיות חשובות בדיני עבודה, בהם, למשל, חובתה של חברת פרטית לערוך מכרזים פנימיים, מה קורה אם עובד מעיר למנהליו על התנהלות לא תקינה לכאורה והתעמרות בעבודה.

שליחי תן ביס
שליחי תן ביס צילום: יח"צ - חד פעמי, אורי מגנוס

עם זאת, בתי הדין לעבודה טרם הכריע סופית באשר לשאלה מהי התעמרות בעבודה, כל שכן שהמחוקק לא הסדיר את הנושא.

עוד באותו נושא: