logo

במשטרה ישמחו לדעת: איך מצליחים לגנוב גנרטור במשקל 2 טון בלי שאיש ישים לב?

75

המתקן, שנועד לספק חשמל בשעת חירום למשרדי מועצת טובא-זנגריה, נמצא על גג ביתו של אחד התושבים. השוטרים בודקים כיצד הצליחו להעתיק אותו ממקומו בלי לעורר חשד: "מכשיר בגודל כזה מזיזים רק עם מנוף". החשוד במעשה מתעקש: "אמרו לי לשמור עליו, לא ידעתי שהוא גנוב"

אלי אשכנזי
אלי אשכנזיעודכן לאחרונה 18/07/2024 - 14:48
המשטרה פשטה על יעדים בטובא זנגרייה ועצרה 14 חשודים בעבירות הצתה וסחיטת דמי חסות באזור הכנרת. 22 במאי 2023צילום: דוברות משטרת ישראל

גנרטור גדול שנועד לספק חשמל בשעת חירום לכל משרדי המועצה המקומית טובא-זנגריה, נגנב ונמצא על ידי המשטרה על גג ביתו של תושב הכפר.בעל הבית שעוכב לחקירה אמר שאין לו יד במעשה הגניבה.

רב-פקד גל פרקש, קצין אגף חקירות ומודיעין בתחנת משטרת ירדן שבראש פינה, אמר כי נציג המועצה המקומית טובא-זנגריה הגיש תלונה על גניבת הגנרטור. מדובר בגנרטור גדל, במשקל שעולה על 2 טון ושעלותו עומדת על כ-80 אלף שקלים, ושנועד לספק חשמל לבניין המועצה בשעת חירום ובהפסקות חשמל ארוכות.

הגנרטור שנגנב ונמצא על גג תושב טובא זנגריה
הגנרטור שנגנב ונמצא על גג תושב טובא זנגריה צילום: דוברות משטרת ישראל

במשטרה עדיין חוקרים כיצד החשוד גנב את הגנרטור בלי שהיה מי שיבחין בכך, שהרי נוכח המשקל הכבד, ניתן להעתיק את הגרטור ממקומו רק בעזרת מנוף.

המשטרה איתרה את הגנרטור על גג ביתו של החשוד, כשהוא מכסה ביריעת ברזנט. לצורך השבתו לבניין המועצה הוזמן למקום מנוף והגנרטור הונף מהגג והושב למקומו. החשוד אמר שהגנרטור הונח על גג ביתו ונאמר לו לשמור עליו וכי הוא לא ידע שהוא נגנב. הוא אינו מוכר למשטרה והוא נלקח לחקירה.

עוד באותו נושא: