logo

במכולות של כלי בית: אלפי חלקי נשק נתפסו בדרכם לרשות הפלסטינית

20

שני גברים נעצרו בחשד שניסו לייבא מכולות עם אלפי חלקי נשק, שככל הנראה יועדו לשטחי הרשות הפלסטינית. החקירה נפתחה לאחר דיווח שהתקבל במרץ האחרון מבית מכס חיפה, לפיו במהלך בדיקת מכולות שהוצהרו כמכילות כלי בית וטקסטיל - אותרו מאות חלקים ל-M16

יואב איתיאל
יואב איתיאלעודכן לאחרונה 03/05/2023 - 11:09
סוכל ניסיון ייבוא מכולות שהוזמנו מטורקיה אל ישראל ויועדו על פי החשד לשטחי הרש"פ ובהן אלפי חלקי נשק מסוגים שונים לרובי סער M16צילום: דוברות משטרת ישראל

המשטרה עצרה אתמול (שלישי) שני גברים בחשד שניסו לייבא מכולות עם אלפי חלקי נשק מטורקיה, שככל הנראה יועדו לשטחי הרשות הפלסטינית. השניים, בן 33 מג'דיידה מכר ובן 29 מסחנין, נעצרו בתום חקירה סמויה של המכס בחיפה והיחידה המרכזית של מחוז חוף במשטרה.

החקירה בנושא נפתחה במשטרה לאחר דיווח שהתקבל במרץ האחרון מבית מכס חיפה. לפי הדיווח, במהלך בדיקת מכולה שתכולתה הוצהרה כ"ציוד למסעדות", עלה החשד שהיא מכילה ציוד אחר. בבדיקה אותרו מאות חלקים של כלי נשק שהוסתרו, בהם מכלולים וחלקים שונים לנשק מסוג M16.

במהלך החקירה נמצאו מכולות נוספות שהוצהרו כמכילות ביגוד, כלי בית, הלבשה וטקסטיל, אך בפועל נתפסו גם בהן חלקי נשק.

סוכל ניסיון ייבוא מכולות שהוזמנו מטורקיה אל ישראל ויועדו על פי החשד לשטחי הרש"פ ובהן אלפי חלקי נשק מסוגים שונים לרובי סער M16
אלפי חלקי כלי הנשק שאותרו צילום: דוברות משטרת ישראל
סוכל ניסיון ייבוא מכולות שהוזמנו מטורקיה אל ישראל ויועדו על פי החשד לשטחי הרש"פ ובהן אלפי חלקי נשק מסוגים שונים לרובי סער M16
איתור כלי הנשק במכולות צילום: דוברות משטרת ישראל

"לאחרונה אנו עדים להצלחות רבות בתחום תפיסות נשק בגבולות המדינה ומעברי הגבול", טען יורם סופר, מפקד מחוז חוף במשטרה. "הפעם פעלנו בנתיב הימי ובנמל. המכולות שנתפסו הכילו אלפי חלקים שיכלו לשמש גורמי טרור וגורמים פליליים לתיקון ובניית כלי נשק ולהביא בסופו של יום לפגיעה בחיי אדם. פעלנו יחד עם מנהל המכס ברשות המסים על מנת לסכל את המשך ייבוא החלקים והעברתם לשטחים לצד חקירה מאומצת ומעצר החשודים, כל זאת בכדי להפסיק את נתיב הייבוא ולהביא את החשודים לדין".

בתחילת החודש שעבר, פרקליטות מחוז ירושלים הגישה כתבי אישום נגד 17 נאשמים תושבי ירושלים, לוד והרשות הפלסטינית, כבני 40-20, בגין כ-30 עסקאות נשק לא חוקי. פעילותם של הנאשמים נחשפה באמצעות סוכן משטרתי.

על פי כתבי האישום, שהוגשו באמצעות עו"ד שחר מלול, במהלך השנה האחרונה הופעל על ידי המשטרה סוכן סמוי נגד סוחרי אמצעי לחימה לא חוקיים. הסוכן והנאשמים, אשר לחלקם היכרות מוקדמת, ניהלו משא ומתן על מחיר וסוגי כלי הנשק. אלה מנו בין השאר אקדחים מסוגים שונים, רימוני הלם ורימוני עשן. מטרת הפעילות הייתה למכור את כלי הנשק לסוכן.

עוד באותו נושא: