logo

המשטרה עצרה את חגיגות שחרורו של האסיר שרצח את החייל ברומברג בכפר עארה

443

באירוע לרגל שחרור כרים יונס מהכלא, תלו החוגגים דגלי פלסטין ופת"ח, אותם הורתה המשטרה שהגיעה למקום, להסיר. לאחר מכן החוגגים התפזרו עצמאית. אירוע דומה צפוי בכפר בעוד כשבועיים, אז עתיד להשתחרר גם בן דודו ושותפו של יונס לרצח, שאירע לפני 40 שנה

יואב איתיאל
יואב איתיאלעודכן לאחרונה 06/01/2023 - 23:55
כוחות משטרה נכנסים לכפר עארה כדי לפזר את החגיגות לרגל שחרורו של האסיר כרים יונס, שלקח חלק ברצח החייל אברהם ברומברג לפני 40 שנה, 6 בינואר 2023צילום: דוברות משטרת ישראל

כוחות משטרה גדולים נכנסו הערב (שישי) לכפר עארה בצפון, שם נמשכו מאתמול החגיגות על שחרורו של האסיר כרים יונס, שרצח את החייל אברהם ברומברג לפני 40 שנה. השוטרים הורו לתושבים להוריד את דגלי פלסטין ופת"ח שהונפו במקום, והודיעו על פיזור האירוע. לאחר מכן נותרו במתחם כוחות מצומצמים לצורך כוננות, אולם החוגגים התפזרו עצמאית משם.

כבר אתמול נכנס לכפר כוח משטרה בפיקודו של סנ"צ יניב רונן, סגן מפקד מרחב מנשה, והזהיר את המשפחה שלא להניף דגלי פלסטין. בעקבות הגעת השוטרים, הדגלים הורדו לשעה קלה, אך שבו לאחר מכן.

אירוע דומה צפוי בעוד כשבועיים, ב-19 בינואר, לאחר שישתחרר אסיר נוסף מהכלא, מאהר יונס, שהוא בן דודו של כרים יונס ושותפו לחולית הרצח של החייל אבי ברומברג.

חגיגות שחרורו של האסיר המשוחרר כרים יונס בכפר עארה, 6 בינואר 2023
הניפו דגלי פלסטין. החגיגות בכפר עארה, הערב צילום: אתר רשמי, מוחמד חליליה
כוחות משטרה בכניסה לכפר עארה, בו נערכות חגיגות לרגל שחרורו של האסיר המשוחרר כרים יונס, שלקח חלק ברצח החייל אברהם ברומברג לפני 40 שנה, 6 בינואר 2023
כוחות משטרה בכניסה לכפר, הערב צילום: דוברות משטרת ישראל
אברהם ברומברג
אברהם ברומברג צילום: באדיבות המשפחה

כרים יונס שוחרר אתמול לאחר 40 שנות מאסר אותו ריצה בעקבות רצח ברומברג. עם שחרורו שב לכפר שלו, עארה, שם חגגו לו התושבים. החגיגות התקיימו על אף הנחיית השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שאמר כי לא יאפשר את קיומן. יונס מצידו, הבהיר גם בעת שחרורו את כוונותיו להמשך, "אני וכל האסירים מוכנים להקריב עוד יותר למען פלסטין וחירותה".

עוד באותו נושא: