logo

החיסול ברחובות: ראש ארגון הפשע אופיר לביא ו-4 נוספים נעצרו

267

החמישה נעצרו בחשד למעורבות ברצח רומן אנטון, תושב ראשון לציון שהיה אמור להיות תחת פיקוח משטרתי. במערכת אכיפת החוק מעריכים כי תוקם ועדה חיצונית לבחינת המחדל המשטתי החמור, והבדיקה עשויה להגיע עד למפקד המחוז והמפכ"ל

אבי אשכנזי
אבי אשכנזי16/06/2017 - 13:24
החיסול ברחובות - הוארך בשבוע מעצרם של 5 חשודים במעורבות ברצח אנטון רומןצילום: מערכת וואלה

בית משפט השלום בפתח תקווה האריך היום (שישי) בשבוע את מעצרם של ראשי ארגון הפשיעה אופיר ועמוס לביא ושל שלושה נוספים שנעצרו בחשד למעורבות בחיסולו של רומן אנטון, תושב ראשון לציון בן 43, אמש ברחובות. העצורים הנוספים הם עמוס לביא, המכונה "הקטן", בן דודו של לביא "הגדול", רומן אגרונוב ודוד פילוס.

היום הותר לפרסום שמו של ההרוג, לאחר שאתמול הוצא צו איסור פרסום על פרטי הפרשה. אנטון, המוכר למשטרה מתחום עבירות האלימות, נעצר לפני כחצי שנה יחד עם עמוס לביא ועם כמה מעורבים נוספים, לאחר שעלה חשד כי ביצעו תקיפה אלימה ב-17 בנובמבר בכביש אשדוד-אשקלון, אך בהמשך שוחרר. לפי שעה לא ניתן לפרט מה הסיבה שבגינה נדרשה המשטרה לבצע פיקוח הדוק על הנרצח, אולם ברור כי תקלה מבצעית חמורה של בלשי ימ"ר מרכז יצרה פער בפיקוח.

עמוס לביא, חשוד בחיסול אנטון רומן, בית משפט השלום בפתח תקווה, 16 ביוני 2017
עמוס לביא, היום בבית המשפט צילום: צילום מסך
אופיר לביא, חשוד בחיסול אנטון רומן, בית משפט השלום בפתח תקווה, 16 ביוני 2017
אופיר לביא, היום בבית המשפט צילום: צילום מסך

עורך הדין אהוד בן יהודה, המייצג את כל חמשת החשודים, סיפר בתום הדיון בבית המשפט כי העצורים "הביעו צער על המקרה" והכחישו כל קשר למעשה. לדבריו, המשטרה שומרת על חומרי החקירה חסויים לפי שעה, ולכן, לטענתו, לא ברור על מה מתבסס החשד.

עו"ד בן יהודה עוד הוסיף כי העצורים שיתפו פעולה בחקירתם ולא שמרו על זכות השתיקה. לדבריו, לכולם "יש אליבי מוצק", שמגובה בתיעוד ממעישהם באותו הערב. הוא ציין כי כל בני משפחת לביא שהו בבית המשפחה במהלך הערב.

זירת הרצח בסמוך לכביש 411 באזור רחובות, 15 ביוני 2017
הדיונים נמשכו לתוך הלילה. כוחות בזירת החיסול, אמש צילום: אבי כהן

בתוך כך, גורמים במערכת אכיפת החוק מעריכים כי השר לביטחון הפנים גלעד ארדן יידרש כבר בימים הקרובים להודיע על הקמתה של ועדת בדיקה חיצונית, לבירור נסיבות המחדל המשטרתי שהביא לרצח הגבר שהיה אמור להימצא תחת פיקוח משטרתי, בשדה פתוח ברחובות. זאת, במקביל לחקירת המשטרה בנוגע למקרה הרצח.

על פי ההערכה, בדיקת האירוע עשויה להצביע על כשלים חמורים ביחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז המרכז, בפיקודו של ניצב-משנה דוד באואני, אולם גם על כשלים אפשריים באגף החקירות והמודיעין של המשטרה, שעליו ממונה ניצב מני יצחקי. אותו יצחקי אמור לפרוש בקרוב מתפקידו, והוא מבקש להתמנות לראש הרשות להגנה על עדים – שפעילותה המבצעית והמודיעינית דומה לזו שבה אירעה הלילה תקלה חמורה.

יתרה מכך, במשטרה מעריכים כי הבדיקה עשויה לחשוף ליקויים לא רק בימ"ר מרכז, אלא גם בצמרת המשטרה. לפחות שני ניצבים – יצחקי ומפקד מחוז המרכז ניצב מוטי כהן – יעמדו במרכז הבדיקה, שעשויה אף להגיע עד לרמת מפכ"ל המשטרה רב-ניצב רוני אלשיך.

מפכ?ל המשטרה רנ?צ רוני אלשיך בוועדת הפנים של הכנסת בנושא איסוף חומרים על נבחרי ציבור בכנסת. 6 ביולי 2016
רוצה להוביל את התכנית להגנת עדים. יצחקי לצד אלשיך בדיון בכנסת צילום: נועם מושקוביץ
המפכ"ל רוני אלשיך ומפקד מחוז מרכז מוטי כהן בעימותים אלימים בין שוטרים לתושבים בכפר קאסם, 6 ביוני 2017
הערכת מצב במטה המחוז עד לשעות הקטנות. כהן ואלשיך בכפר קאסם, בשבוע שעבר צילום: ראובן קסטרו

במשטרה בהחלט מבינים הבוקר כי למחדל שאירע אמש עלולות להיות השלכות נרחבות, ולכן, ככל הנראה, האורות במשרדי מטה מחוז המרכז וימ"ר מרכז היו דלוקים עד לשעות הקטנות של הלילה. המפכ"ל אלשיך ומפקד המחוז כהן נשארו במטה ברמלה לפחות עד 1:30 בלילה, על מנת להשלים את הערכת המצב, יחד עם קצינים נוספים.

בהודעה רשמית שפרסמה הלילה הודתה המשטרה כי הנרצח היה אמור להימצא תחת פיקוח. "משטרת ישראל, במסגרת מאבקה בפשיעה החמורה ובארגוני הפשיעה, מקיימת בדרך קבע פיקוח על דמויות בעולם העברייני, וכך יימשך גם בעתיד", נמסר בהודעה. ההרוג נמצא ירוי בעשרות קליעים בכל חלקי גופו בשדה סמוך לאזור התעשייה ברחובות, וצוותי מגן דוד אדום שהגיעו לזירה קבעו את מותו במקום.

(עדכון ראשון: 9:05)

דוד פילוס, חשוד בחיסול אנטון רומן, בית משפט השלום בפתח תקווה, 16 ביוני 2017
דוד פילוס, היום בבית המשפט צילום: צילום מסך
עמוס לביא, חשוד בחיסול אנטון רומן, בית משפט השלום בפתח תקווה, 16 ביוני 2017
עמוס לביא, היום בבית המשפט צילום: צילום מסך
זירת הרצח בסמוך לכביש 411 באזור רחובות, 15 ביוני 2017
זירת הרצח ברחובות, אמש צילום: אבי כהן
זירת הרצח בסמוך לכביש 411 באזור רחובות, 15 ביוני 2017
זירת הרצח ברחובות, אמש צילום: אבי כהן
זירת הרצח בסמוך לכביש 411 באזור רחובות, 15 ביוני 2017
זירת הרצח ברחובות, אמש צילום: אבי כהן
עוד באותו נושא: