logo

אבי רוחן הוא ראש ארגון הפשע שנעצר בחשד למעורבות בחיסול העד

7

רוחן עצור זה יממה, יחד עם שלושה אנשים נוספים, בחשד שהיה מעורב בחיסול שי בכר, שנהרג בפיצוץ מטען החבלה לפני חודשיים בהוד השרון. בכר היה עד תביעה במשפט שהתנהל נגד רוחן. סנגורו: "פסטיבל תקשורתי שייגמר בלא כלום"

יוסי אלי
יוסי אלי31/03/2015 - 17:19
אבי רוחן נעצר בחשד לחיסול עדצילום: צילום מסך

חוקרי היחידה הארצית למלחמה בשחיתות ובפשע המאורגן, להב 433, עצרו אתמול את ראש ארגון הפשיעה אבי רוחן, בחשד למעורבות בחיסול שי בכר, שהיה עד במשפט נגדו - כך הותר היום (שלישי) לפרסום. מעצרו הוארך היום בשבעה ימים. יחד איתו נעצרו שלושה בני אדם נוספים. לדברי המשטרה, החקירה הגלויה בראשיתה וייתכנו עוד מעצרים בהמשך. בכר נהרג לפני כחודשיים בפיצוץ מטען חבלה שהוטמן ברכבו בהוד השרון. רוחן נעצר כבר בעבר בפרשה, ואף הואשם שסחט את בכר - אולם כעת הוא נעצר בחשד חמור יותר.

עו"ד קובי בן שעיה, המייצג את רוחן, הכחיש בשם מרשו את המיוחס לו. "מדובר בפסטיבל תקשורתי שייגמר בלא כלום, רק כותרות יישארו מכל הסיפור", אמר והוסיף כי לטעמו עיתוי המעצר לא היה מקרי. "יום לפני הדיון בשאלת שחרורו (של רוחן ממעצר בפרשת הסחיטה, י"א) אצה המשטרה וביצעה מעצר ראווה. מרשי חף מפשע, אין לי ספק שרוחן ישוחרר ואין לו שום קשר לדברים".

הארכת מעצר לאבי רוחן, בית משפט השלום פתח תקווה, מרץ 2015
אבי רוחן בבית המשפט, היום צילום: ניב אהרונסון

בכר, תושב רעננה הגיע בחודש אוקטובר האחרון למשרדי היאחב"ל, ו"זימר" לחוקרים כיצד לווה כסף, וכיצד הגיעו אליו אנשיו של רוחן ודרשו ממנו 320 אלף שקלים. "אני רוצה לתת תלונה על אבי רוחן, שהוא מציק לי. נראה לי שהוא סוחט אותי, זה לא מגיע לי", סיפר אז. התשובה שהוא קיבל הייתה חד-משמעית: "ברגע שפנית, נגמר הסיפור. אנחנו יחד".

עדותו של בכר הספיקה לפרקליטות כדי לגבש כתב אישום נגד רוחן בגין סחיטה באיומים. לבכר היה פחות מזל. ב-23 בינואר, ממש לקראת כניסת בשבת, נשמע פיצוץ עז ברחוב סוקולוב בהוד השרון. הפיצוץ אירע במכונית שבה נסע בכר יחד עם בתו, בת 17. הנערה ניצלה, אך אביה נפצע אנושות ומאוחר יותר מת מפצעיו. החיסול של בכר היה סמוך לתחילת משפטו של רוחן, משפט שבו בכר מופיע כעד תביעה.

ההתפתחות האחרונה עשויה לשנות את התמונה בכל הנוגע לתיק הרצח, ואולי גם להשפיע על משפטו של רוחן עצמו.

לפניות לכתב יוסי אלי: yossieli1982@gmail.com

זירת החיסול בהוד השרון
זירת החיסול של בכר בינואר צילום: ניב אהרונסון
עוד באותו נושא: