logo

בגלל הפגנות חרדים: כביש 4 נחסם לשני הכיוונים, הפרות סדר גם סמוך לתחנת המשטרה בכפ"ס

46

המשטרה מסרה כי ההפגנה אינה חוקית וכי שוטרים פועלים לפתיחת הכביש ומכוונים את התנועה לדרכים חלופיות. לציבור הנהגים מומלץ להימנע מהאזור

הודיה רן
הודיה רן21/10/2026 - 16:33
הפגנת חרדים בכביש 4, 21 באוקטובר 2026 צילום: זמן אמת

מפגינים חסמו היום את הכביש הסמוך לתחנת המשטרה בכפר סבא בשני הכיוונים. המשטרה מסרה כי מדובר בהפגנה בלתי חוקית.

שוטרים נמצאים במקום, מכוונים את התנועה לדרכים חלופיות ופועלים לפתיחת הכביש ולהשבת הסדר. במשטרה ממליצים לציבור הנהגים לנסוע בדרכים חלופיות ולהתעדכן בשינויים בהסדרי התנועה.

מוקדם יותר היום, 42 צעירי חב"ד נעצרו בנתב"ג בגין עריקות משירות צבאי. 27 מהם הביעו נכונות להתגייס, נמצאו כשירים לשירות ונשפטו לעונש על תנאי. בתקופה הקרובה יחלו בהליכי גיוס סדורים. 13 נוספים הודיעו תחילה כי אינם מוכנים לשתף פעולה עם הליך הגיוס, אולם מספר שעות לאחר מכן חתמו על תצהיר נכונות לגיוס. שניים נוספים נשלחו ישירות לכליאה לאחר שהשתמטו משירות במשך יותר מ-540 יום.

הפגנת חרדים
תיעוד מתוך ההפגנה צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מכאן, ש-40 חרדים נוספים יתגייסו לצה״ל בהליכי גיוס סדורים בתקופה הקרובה וישתבצו במסלולי החרדים השונים.

המעצרים התרחשו עם שובם של הצעירים משנת לימודים במרכז חב״ד העולמי, 770, בניו יורק. בצה״ל ידעו מראש על מועד נחיתתם והמתינו להם בנתב״ג בכוחות מתוגברים. גם המשפחות, כך סיפר דובר חב״ד הרב שימי סגל בשיחה עם וואלה, הביאו בחשבון את האפשרות הזאת. ההורים נערכו והגיעו לנמל התעופה, אך קיוו שבניהם יוכלו לשוב איתם הביתה.

עוד באותו נושא: