logo

עובדים זרים בגני ילדים? זה הפתרון שהציעו למחסור בגננות

253

בעקבות המחסור החריף והמצוקה בכוח האדם בגני הילדים, יו"ר השלטון המקומי, חיים ביבס, הציג תוכנית חדשה להבאת כ-5,000 עובדים מסרי לנקה ומהודו לגני הילדים. בדבריו מתח ביבס ביקורת חריפה על משרד החינוך ואמר: "אני שואל - אם זו לא האחריות שלהם, אז של מי? תתעוררו!"

אביחי חיים
אביחי חייםעודכן לאחרונה 02/02/2026 - 17:12
יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס בכנס איגוד מנהלי החינוך. 19 באוגוסט 2025צילום: ללא

על רקע המחסור החמור ומצוקת כוח האדם בגני הילדים, יושב ראש השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין, חיים ביבס, הציג אתמול (ראשון) בנחישות את התוכנית האסטרטגית החדשה. לדבריו, "יש מחסור אדיר, ובכל בוקר חסרות כ-5,000 תומכות חינוך במערכת החינוך. אנחנו מקיימים דין ודברים מול משרדי הממשלה וגופים חיצוניים, במטרה להביא בוגרי חינוך לבתי ספר ולגנים מהודו ומסרי לנקה, כדי להתחיל ולצמצם את הפער הגדול הזה".

יושב ראש השלטון המקומי וראש עיריית מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס, סיפר בוועידה הכלכלית השנתית של איגוד הגזברים: "נביא 5000 עובדים מסרי לנקה והודו לגני הילדים בישראל".

חיים ביבס, כנס היערכות של מנהלי החינוך ברשוית המקומיות לשנת הלימודים תשפ"ו, נתניה, 19 באוגוסט 2025
"אני שואל את משרד החינוך, אם זה לא אחריות שלכם - אז של מי?". חיים ביבס צילום: ראובן קסטרו
יושב ראש איגוד הגזברים ברשויות המקומיות, רואה חשבון אריה ברדוגו
"הרשויות המקומיות נמצאות בחזית הכלכלית של החברה הישראלית". אריה ברדוגו צילום: אתר רשמי, פרנסיסקו די סטסיו

ביבס גם אמר על משרד החינוך כי: "יש פער אדיר כל בוקר, מאות גני ילדים לא נפתחים בכל בוקר, וצריך להכפיל את זה בכמות ההורים שלא יוצאים לעבודה, ונשארים בבית, צריך לייצר פתרון. כל זה מתחבר גם מתחבר לכוח האדם שחסר בנושא הבינוי. משרד החינוך לא מתפקד בנושא, אני שואל את משרד החינוך אם זה לא אחריות שלכם? אז של מי? משהו לא טוב קורה במשרד החינוך, אז תתעוררו".

יושב ראש איגוד הגזברים ברשויות המקומיות, רואה חשבון אריה ברדוגו, אמר: "הרשויות המקומיות נמצאות בחזית הכלכלית של החברה הישראלית. בתקופה של אי ודאות ביטחונית ותקציבית, האחריות שלנו היא להבטיח יציבות ניהולית ויכולת להמשיך לספק שירותים איכותיים לתושבים, לצד בנייה של תשתית כלכלית שתאפשר צמיחה והתחדשות בשנים הקרובות".

עוד באותו נושא: