logo

מהומה בטקס בקריית שאול; משפחות התפרצו לעבר דיכטר: "עוף מפה"

311

יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל הגיע לשיאו עם שמיעת הצפירה ברחבי הארץ ופתיחת הטקסים בבתי העלמין. בקריית שאול התפרצו לעבר השר אבי דיכטר: "לך מכאן, הם במנהרות, תתבייש לך". לעספיא הגיע השר יואב קיש שהתייחס למצב בסוריה: "נפעול לשמור על ביטחונים של הדרוזים"

אלי אשכנזי
טל שלו
יואב איתיאל
הודיה רן
אלי אשכנזי,טל שלו,יואב איתיאל,הודיה רןעודכן לאחרונה 01/05/2025 - 10:00
קריאות לעבר השר דיכטר בטקס הזיכרון בקריית שאול: "ילדי נהרג בגללכם"צילום: הודיה רן

אלפי משפחות שכולות ברחבי הארץ הגיעו הבוקר (רביעי) לבתי העלמין השונים כדי לציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה. אחד הטקסים המרכזיים מתקיים בבית העלמין הצבאי בקריית שאול. בעת נאומו של שר החקלאות, אבי דיכטר, שהגיע כנציגה של הממשלה, פרצה מהומה כשעשרות משפחות זעקו לעברו: "איפה הבושה שלכם? תחזירו את כולם".

אחת המשתתפות צעקה: "כלב בן כלב, לך מכאן. הם במנהרות ואתה פה, תתביש לך". אחרת הצטרפה: "עוף מפה, תסתום את הפה".

בבית העלמין בעספיא נציג הממשלה שהגיע הוא שר החינוך, יואב קיש. טרם הטקס הוא קיים התייעצות עם השיח' מואפק טריף, איוב קרא ואחרים. הם עודכנו שצה"ל לא יבליג על ההתנכלויות לדרוזים בסוריה שמסלימות בימים האחרונות.

טקס יום הזיכרון לחללי צה"ל, בית העלמין הצבאי חדרה, 30 באפריל 2025
טקס יום הזיכרון לחללי צה"ל, בית העלמין הצבאי חדרה, 30 באפריל 2025 צילום: שלומי גבאי

בפתח דבריו התייחס למצב העדה הדרוזית בסוריה ברקע העימותים עם המוסלמים: "ביום זה, נישא גם את מבטנו אל אחינו הדרוזים שמעבר לגבול, בסוריה. מדינת ישראל לא שוכחת את המחויבות המוסרית והערכית שלה לעמוד לימינם של הדרוזים שם".

הוא הוסיף כי: "הממשלה לא מבינה את עומק השייכות של העדה הדרוזית לישראל. היום זה יום של חשבון נפש לכל מקבלי ההחלטות, שלא ישכחו אותנו גם בסוריה. הברית האזרחית של ישראל עם הדרוזים היא החשובה. אף אחד שקיבל את הפקודה לא אמר אני דרוזי או יהודי, אני כפרי או עירוני, ככה המדינה צריכה להגן עליו".

בנוסף, שני ראשי ממשלות לשעבר, נפתלי בנט ואהוד אולמרט, הגיעו גם הם לחזק. ראש המועצה האזורית דלית אל כרמל, רפיק חלבי, אמר לוואלה שהוא מרגיש, כמו בכל שנה, "את הפער בין האמפתיה של עם ישראל, לבין הממשלה".

רפיק חלבי: "מרגיש את הפער בין האמפתיה של עם ישראל, לבין הממשלה"

צילום: יואב איתיאל

ליאב שויער, טוראי בשריון, חטיבה 401
ליאב שויער, טוראי בשריון, חטיבה 401 צילום: באדיבות המצולמים
אנשים עומדים בצפירה, יום הזיכרון לחללי צה"ל, ציר ז'בוטינסקי פתח תקווה, 30 באפריל 2025
אנשים עומדים בצפירה, יום הזיכרון לחללי צה"ל, ציר ז'בוטינסקי פתח תקווה, 30 באפריל 2025 צילום: ראובן קסטרו

השר בצלאל סמוטריץ' הגיע לבית העלמין הצבאי בדימונה. בנאומו אמר כי "האדמה ספוגה בדם בנינו ובנותינו. אנחנו בעיצומה של מלחמת קיום מתמשכת, לוחמינו הגיבורים נלחמים למען הניצחון המוחלט ובשביל להשיב את אחינו ואחיותינו, מי לביתם ומי לקבר ישראל".

שר הרווחה, יעקב מרגי, הגיע לבאר שבע וספד: "בזוכרנו את הנופלים, מקבלים אנו את הצו הקיומי של עמנו הקטן - להיות מאוחדים ומגובשים. בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו והקב"ה מצילנו מידם".

עוד באותו נושא: