logo

הורוביץ: מחוסנים ייבדקו באנטיגן בבית, בני 60 ומעלה ואוכלוסיות בסיכון יבצעו PCR

348

שר הבריאות הודיע על מתווה בדיקות קורונה חדש החל מיום שישי, במסגרתו מחוסנים מתחת לגיל 60 יערכו בדיקה מהירה ביתית. לא מחוסנים מתחת לגיל 60 יתבקשו להיבדק בבדיקת אנטיגן מפוקחת, ויידרשו לבידוד גם במקרה שקיבלו תוצאה שלילית

יואב איתיאל
יואב איתיאלעודכן לאחרונה 05/01/2022 - 12:54
בווידאו: שר הבריאות מודיע על הרחבת חוק הפונדקאות בישראל גם להומואים, יחידנים וטרנסג'נדרים החל מ-11/1צילום: לע"מ

שר הבריאות ניצן הורוביץ הודיע היום (רביעי) על מתווה בדיקות קורונה חדש שייכנס לתוקף ביום שישי. הבדיקות יתחלקו ל-PCR לבני 60 ומעלה ואוכלוסיות בסיכון, ואילו מחוסנים יערכו בדיקות אנטיגן ביתיות. לא מחוסנים מתחת לגיל 60 יערכו בדיקת אנטיגן מפוקחת, ולא ביתית. הבדיקות הביתיות לא יהיו במימון המדינה.

על פי המתווה, מחוסנים שייצאו חיוביים בבדיקה, ישהו בבידוד של עשרה ימים, עם אופציה להשתחרר ממנו רק באישור רופא. לא מחוסנים ישהו בבידוד של שבוע גם במקרה של תוצאה שלילית בבדיקה, עם שחרור בכפוף לתוצאה שלילית בבדיקה שלילית שבוצעה ביום האחרון לבידוד.

מסיבת עיתונאים בנושא הצעדים להתמודדות עם גל התחלואה 05 בינואר 2022
הורוביץ צילום: ראובן קסטרו
 מסיבת עיתונאים בנושא הצעדים להתמודדות עם גל התחלואה 05 בינואר 2022
מסיבת עיתונאים בנושא הצעדים להתמודדות עם גל התחלואה 05 בינואר 2022 צילום: אתר רשמי, משרד הבריאות
 מסיבת עיתונאים בנושא הצעדים להתמודדות עם גל התחלואה 05 בינואר 2022
מסיבת עיתונאים בנושא הצעדים להתמודדות עם גל התחלואה 05 בינואר 2022 צילום: אתר רשמי, משרד הבריאות
 מסיבת עיתונאים בנושא הצעדים להתמודדות עם גל התחלואה 05 בינואר 2022
זרקא, אלרעי פרייס, אש והורוביץ, היום צילום: ראובן קסטרו, משרד הבריאות

השר הורוביץ קרא למשמעת עצמית, ולהיבדק בבית. "השיקולים שלנו הם ענייניים ולא נכנסים שיקולים זרים. נערכים למצב לא קל אבל העניין בהחלט בשליטה. נעבור את הגל הזה בהצלחה. מקסימום שמירה על הבריאות ומינימום פגיעה בדמוקרטיה".

פרוייקטור הקורונה פרופ' סלמן זרק קרא ל"הפרדה בין מחוסנים לא מחוסנים לבין אוכלוסיה בסיכון לזו שאינה בסיכון". מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש ציין כי השינוי "נועד לאתר את האוכלוסיה בסיכון מוקדם יותר ולמנוע תחלואה קשה. פחות הסתכלות במאומתים, זה עידן אחר".

הורוביץ: "אנחנו מפנים את בדיקות ה-PCR למי שבאמת צריך. היום עושים מאות אלפי בדיקות והיום אנחנו עושים את ההפרדה הזו - לאוכלוסייה בסיכון. מי שלא בסיכון יעשו אנטיגן".

עוד באותו נושא: