logo

מספר הנדבקים בקורונה: הגבוה ביותר זה 7 שבועות

81

838 ישראלים אובחנו אתמול חיוביים לנגיף, המספר הגבוה ביותר מאז סוף אוקטובר. מקדם ההדבקה עולה ונעמד על 1.07. עלייה גם בשיעור הבדיקות החיוביות. עם זאת, חלה ירידה במספר החולים שבמצב קשה ובמניין המונשמים

מירב כהן
מירב כהןעודכן לאחרונה 17/12/2021 - 12:07
בווידאו: הפגנת עובדי התיירות הנכנסת בנתב"גצילום: שני פרומקין, מרדכי קשמכר ונדב פרץ, עריכה: אביעד בללי

838 ישראלים אובחנו אתמול חיוביים לקורונה - כך עולה הבוקר (שישי) מנותני משרד הבריאות. מדובר במספר הנדבקים הגבוה ביותר ביממה אחת מאז 25 באוקטובר, אז אובחנו 929 בני אדם.

מקדם ההדבקה עולה ונעמד על 1.07, ושיעור הבדיקות החיוביות עולה גם הוא - 0.89%. מנגד, מספר החולים שבמצב קשה ירד ומספרם עומד כעת על 79. ירידה נרשמה גם במספר המונשמים - 42. 8,230 ישראלים מתו מהנגיף מפרוץ המגפה.

מעבדת קורונה בקופת חולים כללית במחוז מרכז 21 בנובמבר 2021
מקדם ההדבקה 1.07 צילום: ראובן קסטרו

אמש, בנט פיזר את דיון הממשלה בנוגע למתווה הקניונים. זאת, לאחר שהמשתתפים לא הצליחו להגיע להחלטה, ועל אף ההצהרות, המתווה כנראה לא יצא לפועל. הדיון התקיים בהשתתפותם של ראש הממשלה נפתלי בנט ובכירי משרד הבריאות.

במהלך הדיון, בנט ושר הבריאות ניצן הורוביץ דרשו תו ירוק לקניונים ללא סימון אנשים, כך שמי שאין לו תו ירוק יכול להיכנס רק לחנויות חיוניות, אך אין דרך לאכוף את זה. שרת הכלכלה אורנה ברביבאי ובמשרד האוצר ביקשו לרכך את התקנות לתו סגול מחמיר. במשרד הכלכלה התנגדו למתווה וכן גם לצמידים בקניונים או כל סימון של מבקרים. אנשי המשרד מעוניינים במתווה תו סגול מחמיר בקניונים, ולא בתו ירוק.

עוד באותו נושא: