logo

המופע היחיד שאי אפשר לעשות לו ספוילר

בלי לנעול טלפונים בכספת כמו לואי סי קיי: פסטיבל "האימפרוביאדה" יציע ארבעה ימים של מופעים ללא תסריט בתיאטרון הבימה. עם תחרויות בסגנון "של מי השורה הזאת", מחזות שלמים שנוצרים בזמן אמת ונבחרת שחקנים שכוללת את עידן אלתרמן, אורי גוטליב, לירית בלבן ועוד

עמית סלונים
עמית סלוניםעודכן לאחרונה 29/01/2026 - 17:57
עידן אלתרמן יחליף את חיים הכט וישמש פרזנטור לרשת "עולם הקולנוע והחשמל"
עידן אלתרמן יחליף את חיים הכט וישמש פרזנטור לרשת "עולם הקולנוע והחשמל"צילום: שלומי פינטו

במופע הסטנדאפ RAW, אחד משני הספיישלים ההיסטוריים שלו, סיפר אדי מרפי שהוא שונא שאנשים מנסים לחזור על הבדיחות שלו, ולכן לימד את הקהל בדיחה ספציפית שאותה הם יוכלו לספר למשפחה ולחברים בלי להרוס את הפאנץ'. ממשיכי דרכו של מרפי לקחו את הנושא צעד אחד קדימה, ורבים מהם - כמו לואי סי קיי, כריס רוק ועוד - פשוט דורשים מהקהל להפקיד את הטלפונים בנרתיקים ננעלים בתחילת המופע, כדי למנוע מבדיחות לזלוג לרשת. ככה זה: ספוילרים זה אסון, גם בקומדיה.

ויש גם קומדיה שאי אפשר לעשות לה ספוילר. בין ה-18 ל-21 בפברואר יתקיים בתיאטרון הבימה בתל אביב פסטיבל "האימפרוביאדה" - פסטיבל האלתור הראשון מסוגו בישראל. האירוע, ביוזמת אנה פרמינגר ותיאטרון האימפרוב, יכלול ארבעה ימים של מופעים המבוססים כולם על יצירה בזמן אמת, ללא תסריט כתוב מראש.

פסטיבל אימפרוביזציה
של מי הכסא הזה בכלל? פסטיבל אימפרוביזציה צילום: פטר ויט
עידן אלתרמן
מה, הוא מאלתר או סתם דפווווק? עידן אלתרמן צילום: ראובן קסטרו

במסגרת הפסטיבל יתקיימו תחרויות "שורט פורם" (בסגנון התוכנית "של מי השורה הזאת") בהשתתפות הרכבים מכל הארץ, לצד מופעי "לונג פורם" - אלתור של מחזות שלמים באורך מלא. בין האירועים הבולטים בתוכנייה: "אימפרוב באטל" בהנחיית אמיתי יעיש; מופע "גברים מדברים נשים מדברות" המשלב תיאטרון ומחול; ואגדה מאולתרת למבוגרים בלבד.

לצד שחקני האנסמבל, יתארחו בפסטיבל שמות מוכרים מעולם המשחק והבידור, בהם עידן אלתרמן (גילוי נאות: חבר - ע"ס) אורי גוטליב, לירית בלבן, יואב ברתל ועוד. "אחרי כמעט שני עשורים של עשייה, אני מתרגשת להשיק את האימפרוביאדה הראשונה אי פעם בישראל", מסרה פרמינגר, "דבר אחד אני יכולה להבטיח לכם - להצגות האלה אף אחד לא יעשה לכם ספוילר".

כל הפרטים באתר הפסטיבל.

עוד באותו נושא: