logo

המחזמר מברודווי "ביקור התזמורת" עם ששון גבאי ומירי מסיקה יעלה בישראל

עשר שנים לאחר שהמחזמר, המבוסס על סרטו של ערן קולירין, עלה בניו יורק, הוא יעלה בישראל, באנגלית, בתיאטרון היכל שלמה החל מ-8 בינואר 2026. לצד גבאי ששיחק בגרסה האמריקאית ומסיקה ששיחקה בגרסה בלונדון לוהקו שחקנים מהארץ ומהעולם

שגיא בן נון
שגיא בן נוןעודכן לאחרונה 02/09/2025 - 07:33
ששון גבאי ומירי מסיקה במחזמר "ביקור התזמורת"
ששון גבאי ומירי מסיקה במחזמר "ביקור התזמורת"צילום: Nir Slakman

המחזמר "ביקור התזמורת", בהשתתפות ששון גבאי ומירי מסיקה, יעלה בישראל החל ב-8 בינואר 2026, בתיאטרון היכל שלמה. המחזמר מבוסס על סרטו של ערן קולירין באותו השם, נכתב על ידי המחזאי איתמר מוזס עם שירים מאת דייויד יזבק, בבימויו של דייוויד קרומר. הבמאי קרומר מביים גם את הרפליקה שתעלה בארץ וביחד עם קולירין הם ערכו ליהוק נוסף של שחקנים מהארץ לצד שחקנים שיגיעו מארצות הברית. על הפקת המחזמר חתומים קופת תל אביב כרטיסים ומופעים בע"מ. לוואלה תרבות נודע כי לפני מספר שנים תיאטרון בית ליסין גילה עניין להעלות את המחזמר אולם בסופו של דבר האפשרות לא התממשה.

המחזמר עלה בנובמבר 2016 באוף ברודוויי ובהמשך בברודוויי. המחזמר זכה בעשרה פרסי טוני בארצות הברית כולל בקטגוריית המחזמר, השחקן והשחקנית (שהוענקו לטוני שלהוב ולקתרינה לנק). בהמשך הצטרף להפקה בברודוויי ששון גבאי, ששב לגלם את דמותו של תאופיק ששיחק בסרט המקורי. בפברואר 2019 זכה בפרס הגראמי עבור האלבום הטוב ביותר.

כבוד ענק: מירי מסיקה ואלון אבוטבול מועמדים בפרס התיאטרון הבריטי
"מירי מסיקה זוהרת": מבקרי לונדון מהללים את הזמרת הישראלית ואת "ביקור התזמורת"
ששון גבאי על זכיית "ביקור התזמורת": "הכי התרגשתי כשהודו לרונית אלקבץ"

באוקטובר 2022 עלה המחזמר בלונדון בהפקה אירופית, בבימוי של מייקל לונגהרסט ובכיכובם של אלון אבוטבול ז"ל ומירי מסיקה. שניהם היו מועמדים לפרסי השחקן והשחקנית המחזמר בטקס פרסי אוליביה הבריטי. לצדם שיחקו השחקן הבריטי ממוצא מצרי שריף עפיפי והשחקן הבריטי פיטר פוליקרפו.

ההפקה הבינלאומית תוצג באנגלית ותלווה בכתוביות בעברית על גבי המסכים בהיכל.

כרטיסים, במחירים 199-389 ש"ח, כאן

עוד באותו נושא: