logo

יצירה לא מוכרת של באך התגלתה בגרמניה

17

דפי התווים בכתב ידו של המלחין האגדי נמצאו בתיבה עתיקה בספריה בגרמניה. לפי החוקרים מדובר ביצירה המוקדמת ביותר שלו שנמצאה עד כה

דפנה ארד31/08/2006 - 16:51
יוהאן סבסטיאן באך
יוהאן סבסטיאן באךצילום: מערכת וואלה

חוקרים גרמנים מספרים היום כי מצאו יצירה לא מוכרת של המלחין [[יוהן סבסטיאן באך]] שנכתבה על ידו בשנת 1713. לפי החוקרים, זו אמורה להיות היצירה המוקדמת ביותר של באך שנמצאה עד כה.

היצירה התגלתה בתיבה מהמאה ה-18 שנמצאה ב"ספריית הדוכסית אנה אמיליה", שהועברה מהמקום בשנה שעברה זמן קצר לפני שפרצה בספרייה שריפה. צוות החוקרים הודה שאם היצירה הייתה נשארת במקום בזמן השריפה היא היתה נאכלת בלהבות ולעולם לא היה נודע על קיומה.

החוקר מיכאל מאול מ"קרן ארכיון באך" טוען כי הקומפוזיציה ל[[סופרן]] בליווי [[צ'מבלו]] נכתבה בחודש אוקטובר 1713 בווימאר, גרמניה, כשבאך היה בן 28.

מאול אמר לסוכניות הידיעות ש"אין ספק בקשר לאותנטיות של הפרטיטורה בת שני העמודים, הכתובה בכתב ידו של באך", והוסיף: "היצירה נמצאה בתיבה בין מאות שירים וברכות שנכתבו על ידי פקידים ואנשי כמורה לרגל יום הולדתו ה-52 של הדוכס ווילהלם ארנסט מווימאר". באך שימש כפסנתרן בחצרו של הדוכס.

"אם לא הייתי עובר על כל הדפים בתוכה בשיטתיות, לעולם לא הייתי מסתכל שם", אמר מאול.

לא ידוע אם היצירה נוגנה אי פעם בעבר, אך מהקרן נמסר שהמנצח האנגלי סר ג'ון אליוט גרדינר מתכוון להקליט אותה.

סייע בהכנת הידיעה: חנוך רון