logo

יוסוף איסלאם יקבל אות כבוד על פעילות הומניטרית

21

אוניברסיטת גלוסטר תעניק לזמר תואר דוקטור של כבוד על מפעלו בתחום החינוך המוסלמי בבריטניה, ותמיכתו ביתומים הנמצאים בסכנה. איסלאם, לשעבר קאט סטיבנס, המיר דתו ב-1977

מערכת וואלה20/07/2005 - 11:57
וואלה
וואלהצילום: מערכת וואלה, וואלה

קאט סטיבנס, או בשמו המוסלמי יוסוף איסלאם, יקבל אות כבוד על פעילותו ההומניטרית מידי אוניברסיטה בריטית. באתר קונטקט מיוזיק פורסם כי הטקס ייערך בסוף 2005. לפני פחות משנה גורש איסלאם מארצות הברית לאחר שסוכנות האף.בי.איי הגדירה אותו כ"סכנה לביטחון".

לאיסלאם, שהמיר את דתו ב-1977, יוענק תואר "דוקטור של כבוד" באוניברסיטת גלוסטר בנובמבר, בהוקרה על מפעלו "Small Kindness" (חסד קטן), המספק חינוך ועזרה ליתומים המתגוררים במדינות הנמצאות במצב מלחמה. כמו כן, הוא הקים 3 בתי ספר מוסלמים בלונדון.

"המפעל החלוצי של מר איסלאם בתחום החינוך הוביל לנקודת מפנה במדיניות הממשלה הבריטית, שהחליטה לאשר ולתמוך בחינוך מוסלמי ברחבי בריטניה" אמר דובר האוניברסיטה. "הוא מקורב לאיגוד בתי הספר המוסלמים, ותומך ביוזמות להכשרת מורים באוניברסיטאות, שילמדו בבתי ספר אלו".