logo

שר התרבות הספרדי: "אם ישראל תשתתף באירוויזיון, עלינו לפרוש"

516

בריאיון לרשת הטלוויזיה "La Hora de La 1" הדגיש שר התרבות הספרדי שאין מקום לנרמל את השתתפות ישראל באירועים בינלאומיים "כאילו דבר לא קרה"

וואלה תרבותעודכן לאחרונה 09/09/2025 - 12:25
יובל רפאל, נציגת ישראל באירוויזיון 2025 נוחתת בארץצילום: יותם רונן

בצל המתיחות בין ישראל לספרד, הצהיר שר התרבות של ספרד ארנסט אורטאסון כי ארצו צריכה לפרוש מתחרות האירוויזיון שתיערך ב-2026 במידה וישראל תשתתף בה. בריאיון לרשת הטלוויזיה "La Hora de La 1" הדגיש אורטאסון שאין מקום לנרמל את השתתפות ישראל באירועים בינלאומיים "כאילו דבר לא קרה".

לדבריו, אירועים כמו האירוויזיון מייצגים מדינה, ובהקשר של האירוויזיון, "האמן המשתתף אינו מייצג רק את עצמו אלא את אזרחי מדינתו". אורטאסון הבהיר כי ההחלטה הסופית בנושא נתונה בידי תאגיד השידור הספרדי, RTVE. יצוין כי התאגיד עצמו כבר הביע בעבר חששות לגבי השתתפות ישראל בתחרות, לאחר אירוויזיון 2025.

ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס, 1 בספטמבר 2025
סנצ'ס צילום: רויטרס

בחודש מאי האחרון קרא ראש ממשלת ספרד פדרו סאנצ'ס להדיח את ישראל מתחרות האירוויזיון מתוך הצורך "לגלות סולידריות עם העם הפלסטיני". סאנצ'ס טען שאיגוד השידור האירופי (EBU) מיישם "סטנדרט כפול" כשהוא מאפשר לישראל להשתתף באירוויזיון בעוד שהדיח את רוסיה ב-2022 בעקבות הפלישה לאוקראינה.

עוד באותו נושא: