logo

גם באיטליה: מתמודדת בקדם הצהירה שלא תיסע לאירוויזיון בגלל ישראל

16

לבנטה, שתשתתף בפסטיבל סן רמו, הבהירה שאין לה כוונה להגיע לווינה גם אם תנצח. "אנחנו מתמודדים עם מדינה שיצרה טרגדיות אדירות ורצח עם מתמשך. אנחנו לא יכולים להעמיד פנים ששום דבר לא קרה"

וואלה תרבותעודכן לאחרונה 25/01/2026 - 13:22
יובל רפאל, נציגת ישראל לאירוויזיון 2025, בתגובה ראשונה אחרי ירידתה מבמה בגמר התחרותצילום: כאן 11

המחאה נגד השתתפות ישראל באירוויזיון נמשכת ברחבי אירופה: מתמודדת בפסטיבל סן רמו, שמשמש גם כקדם-אירוויזיון האיטלקי, הצהירה כי לא תיסע לווינה גם אם תנצח בגלל ההשתתפות הישראלית בתחרות.

"זה אירוע הרבה יותר פוליטי ממה שאתם עשויים לחשוב", אמרה לבנטה, שם הבמה של קלאודיה לגונה וזמרת מוכרת באיטליה, לעיתון קוריירה דלה סרה. "אנחנו מתמודדים עם מדינה שיצרה טרגדיות אדירות ורצח עם מתמשך. אנחנו לא יכולים להעמיד פנים ששום דבר לא קורה".

לבנטה היא הראשונה מבין משתתפי הפסטיבל לפרסם הצהרה כזו, אך הדברים אינם מגיעים בחלל ריק. בשבועות האחרונים כמה עשרות מעובדי RAI - תאגיד השידור הציבורי האיטלקי - יזמו עצומה הקוראת לגוף לפרוש מהתחרות ואף לא לשדר אותו, ולהצטרף בכך לחמש המדינות שכבר פרשו (איסלנד, סלובניה, ספרד, הולנד ואירלנד). קמפיין דומה יצא לדרך גם במלטה. בפורטוגל, לא פחות מ-13 מתוך 16 מתחרים בקדם המקומי הבהירו כי אין בכוונתם להשתתף באירוויזיון בגלל ישראל.

הזמרת לבנטה, 22 ביולי 2021, טורינו, איטליה
הזמרת לבנטה, 22 ביולי 2021, טורינו, איטליה צילום: GettyImages, Diego Puletto/Getty Images

המנצח בפסטיבל סן רמו בשנה שעברה, אולי, בחר שלא להשתתף באירוויזיון בשל "בעיות לו"ז". במקומו נשלח לוצ'יו קורסי, שסיים במקום השני בקדם, ובמקום החמישי באירוויזיון.

עוד באותו נושא: