logo

כבוד ענק: טרנטינו בחר נציג ישראלי בין הסרטים הטובים של המאה

30

הבמאי, שכבר הצהיר בעבר כמה הוא אוהב את סרט האימה "מי מפחד מהזאב הרע" של אהרן קשלס ונבות פפושדו, בחר בו במקום ה-12 בדירוג הסרטים האהובים עליו מאז שנת 2000

וואלה תרבותעודכן לאחרונה 03/12/2025 - 11:01
"מי מפחד מהזאב הרע"צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינג

בעולם הקולנוע אין באמת מחמאה גדולה יותר: הבמאי קוונטין טרנטינו בחר בסרט הישראלי "מי מפחד מהזאב הרע" במקום ה-12 בדירוג הסרטים האהובים עליו במאה ה-21.

"יש לו תסריט פנטסטי ועלילה דומה לזה של 'אסירים'.. הם טיפלו בו באומץ ועם ביצים. ברור לך שסרט אמריקני לא יעשה דבר כזה", אמר טרנטינו על סרט האימה של אהרן קשלס ונבות פפושדו.

"מי מפחד מהזאב הרע", בכיכובם של ליאור אשכנזי, צחי גראד, רותם קינן ודובלה גליקמן, עוסק בשוטר אובססיבי ואב לילדה שנחטפה שמתעמתים בבקתה נידחת עם חשוד בפרשה של רצח סדרתי. זו לא הפעם הראשונה שטרנטינו מכריז על אהבתו לסרט, שזכה בחמישה פרסי אופיר ובתואר סרט השנה של פורום מבקרי הקולנוע. בשנה בה יצא, 2013, הוא הגדיר אותו בתור "הסרט הכי טוב של השנה החולפת".

טרנטינו, מי שעומד מאחורי סרטים כמו "ספרות זולה", "להרוג את ביל" ו"כלבי אשמורת", התבקש להציג את דירוג 20 הסרטים האהובים עליו במאה ה-21 במסגרת הפודקאסט של ברט איסטון אליס. בפרס שעלה השבוע הוא חשף את החלק הראשון של הדירוג, והחלק השני צפוי לעלות בשבוע הבא. בינתיים, הבחירות שכן נחשפו מקוריות - ומפתיעות. לא פעם הוא מפרגן לסרטים של חברים וקולגות שעבדו איתו בעבר.

קוונטין טרנטינו ודניאלה פיק, פסטיבל קאן, מאי 2025
מחמאה אדירה. טרנטינו בפסטיבל קאן האחרון צילום: GettyImages, Pascal Le Segretain
מתוך "מי מפחד מהזאב הרע" של אהרן קשלס ונבות פפושדו
דובל'ה גליקמן מתוך "מי מפחד מהזאב הרע" צילום: באדיבות יס

במקום ה-20 שיבץ טרנטינו את הגרסה של ספילברג לסרט "סיפור הפרברים"; במקום ה-19 - סרט האימה "קדחת הבקתה" של איליי רות, שכיכב אצלו ב"ממזרים חסרי כבוד"; במקום ה-18 - דרמת הבייסול "מאניבול" של בראד פיט, כוכב סרטו "היו זמנים בהוליווד"; במקום ה-17 הוא בחר בסרט "שוקולד" - לא, לא הקומדיה הרומנטית של ג'ולייט בינוש וג'וני דפ, אלא סרט אמנויות לחימה תאילנדי באותו השם; במקום ה-16 עוד סרט אימה, "דחויי השטן" של רוב זומבי, שתרם אפיזודה לפרויקט "גרינדהאוס" של טרנטינו ורודריגז.

במקום ה-15 בחר טרנטינו בסרט מפתיע - "הפסיון של ישו" של מל גיבסון, שנחשב לאחד הסרטים האנטישמיים של כל הזמנים. אלא שהבחירה הזו, כך נראה, היא חצי אירונית. "צחקתי המון לאורך הסרט, לא בגלל שניסינו להיות גסי רוח, לצחוק בזמן שישו נדפק - אלימות קיצונית פשוט משעשעת בעיניי - וכשאתה הולך הרבה מעבר לאקסטרים, זה רק נעשה מצחיק יותר ויותר. פשוט נקרענו מצחוק מכמה שזה דפוק", אמר טרנטינו בפודקאסט."מל עשה עבודת בימוי מעולה. הוא הכניס אותי לתוך התקופה הזאת. דיברת עם מל גיבסון על זה והוא הסתכל עליי כאילו אני משוגע לחלוטין".

במקום ה-14: עוד חבר ותיק של טרנטינו, הבמאי ריצ'רד לינקלייטר, הקומדייה המוזיקלית "בית ספר לרוק"; במקום ה-13 עוד הפתעה: "ג'קאס: הסרט", שהיה לדברי טרנטינו הסרט שבו הוא צחק הכי הרבה ב-20 השנה האחרונות; במקום ה-12, כאמור, "מי מפחד מהזאב הרע"; ובמקום ה-11: הסרט היפני "באטל רויאל".

עוד באותו נושא: