logo

הכרה בשחקים: טום קרוז יקבל סוף סוף אוסקר, אבל מסוג אחר

6

האקדמיה תעניק בטקס מיוחד אוסקר של כבוד לכוכב הקולנוע ("משימה בלתי אפשרית"), כמו גם לשחקנית והכוריאוגרפית דבי אלן, למעצב התפאורות ווין תומאס ולזמרת דולי פרטון

וואלה תרבותעודכן לאחרונה 18/06/2025 - 08:53
טריילר לסרט "משימה בלתי אפשרית: חשבון סופי"צילום: טוליפ אנטרטיינמנט

טום קרוז השלים עוד משימה בלתי אפשרית: האקדמיה לקולנוע הכריזה אמש (שלישי) כי תעניק לכוכב הקולנוע השנה אוסקר של כבוד - פרס שמוענק מחוץ לתחרות המרכזית כדי להוקיר דמויות מפתח בתעשיית הקולנוע על "הצטיינות יוצאת דופן של מפעל חיים ותרומה יוצאת מן הכלל לעולם הקולנוע".

קרוז, מגדולי כוכבי האקשן של הדור האחרון ("משימה בלתי אפשרית", בין היתר), שיחק גם בדרמות מוערכות כמו "איש הגשם" ו"עיניים עצומות לרווחה", למשל. הוא היה מועמד לארבעה פרסי אוסקר - פעמיים לפרס השחקן הטוב ביותר ("נולד ב-4 ביולי", "ג'רי מגווייר"), פעם לשחקן המשנה הטוב ביותר ("מגנוליה") ופעם אחת כמפיק המועמד לפרס הסרט הטוב ביותר ("אהבה בשחקים: מאבריק") - אך מעולם לא זכה.

בטקס שייערך החודש נובמבר תעניק האקדמיה פרסי אוסקר של כבוד נוספים. פרטון, שהייתה מועמדת פעמיים בקטגוריית השיר הטוב ביותר, תקבל פרס הוקרה על פעילותה ההומניטרית, שבו זכו בעבר אמנים כמו אנג'לינה ג'ולי ומייקל ג'יי פוקס. עוד יזכו בכבוד דבי אלן, מי שכיכבה ב"תהילה" וב"האנטומיה של גריי" וגם שימשה כוריאוגרפית בכמה מטקסי האוסקר; וכן ווין תומאס, מעצב שעבד בסרטים כמו "מאחורי המספרים", "עשה את הדבר הנכון", "נפלאות התבונה" ו"מלקולם אקס".

עוד באותו נושא: