logo

הסרט הישראלי "מאמא" של אור סיני יוקרן בפסטיבל קאן

סיני זכתה בתחרות סרטי הסטודנטים בריביירה בשנת 2016. סרטה החדש יקבל בפסטיבל "הקרנה מיוחדת" מחוץ לתחרויות. זהו הסרט הישראלי היחיד שיגיע השנה לקאן

וואלה תרבותעודכן לאחרונה 24/04/2025 - 11:11
חוזרת לקאן. אור סיני
חוזרת לקאן. אור סיניצילום: באדיבות המצולמת

הסרט הישראלי "מאמא" של אור סיני יוקרן בפסטיבל קאן - כך הוכרז אמש (רביעי). הסרט יוצג בפסטיבל במסגרת "הקרנה מיוחדת", מחוץ לתחרויות.

זה יהיה הביקור השני של הבמאית הישראלית בריביירה, אחרי שבשנת 2016 היא ניצחה בתחרות סרטי הסטודנטים של הפסטיבל עם סרטה "אנה" המגולל את סיפורה של אישה בודדה (יבגניה דודינה). את הסרט עשתה סיני במסגרת לימודיה בבית הספר "סם שפיגל". הניצחון בתחרות ההיא זיכה אותה, נוסף לפרס, בהקרנה מובטחת של סרטה הארוך הראשון - כפי שמתממש כעת.

זהו למעשה הסרט הישראלי היחידי שמשתתף נכון לעכשיו בפסטיבל הקולנוע היוקרתי מכולם. הערכות בתעשיית הקולנוע גרסו כי סרטו של נדב לפיד, "כן!", יוצג השנה בריביירה, אך הוא לבסוף נפקד מהתוכנייה השנתית.

עוד באותו נושא: