logo

צלמת עזתית, שסרט עליה יוקרן בקאן, נהרגה בהפצצה של צה"ל

36

לפי הדיווחים, העיתונאית פאטמה חסונה נהרגה בהפצצה יחד עם עוד תשעה מבני משפחתה. רק כמה שעות לפני כן היא התבשרה כי הדוקו העוסק בה יוקרן באחת ממסגרות הצד של פסטיבל הקולנוע היוקרתי

וואלה תרבותעודכן לאחרונה 17/04/2025 - 21:28
הריסות בעיר עזה, רצועת עזה
הריסות בעיר עזה, רצועת עזהצילום: רויטרס

צלמת העיתונות פאטמה חסונה, העומדת במרכז סרט תיעודי שיוקרן בפסטיבל קאן הקרוב, נהרגה בהפצצות צה"ל בעזה אתמול - כך פורסם בתקשורת הזרה. בת 25 הייתה במותה.

הסרט התיעודי, "Put Your Soul On Your Hands And Walk" שמו, נוצר על ידי הבמאית האיראנית הגולה ספידה פארסי. אתמול פורסם כי הוא נבחר להיות אחד הסרטים שיוקרנו באחת ממסגרות הצד של הפסטיבל, ACID. פארסי עצמה בישרה לחסונה על כך כמה שעות לפני מותה. בהודעה לעיתונות שפרסם הצוות המארגן את המסגרת הצדדית, נמסר כי התקפה של חיל האוויר הרגה יחד איתה גם תשעה מבני משפחתה.

"החיוך שלה היה קסום כמו הנחישות שלה: לתת עדות, לצלם את עזה, לחלק מזון למרות ההפצצות, האבל והרעב", נמסר בהודעה שפרסמו. "צפינו בסרט שבו כוח החיים של האישה הצעירה הזאת נראה כמו נס. זה כבר לא אותו הסרט שאנחנו הולכים לתמוך בו ולהציג בכל בתי הקולנוע, וקודם בקאן. כולנו, יוצרי קולנוע וצופים כאחד, חייבים להיות ראויים לאור שלה".

עוד באותו נושא: