אנג׳לינה בת השנה וחודשיים נהרגה בעגלתה, ואמה אינה מתה בהמשך בבית החולים: השתיים נמנות עם ששת ההרוגים בתקיפת כטב”ם רוסי אתמול (שני) בפארק המרכזי בעיירה נובה וודולהה שבמחוז חרקיב באוקראינה. לפי הרשויות האוקראיניות, בתקיפה נהרגה גם ילדה בת 11, ועוד 15 בני אדם נפצעו, בהם שבעה ילדים.
התקיפה התרחשה בסביבות השעה 16:30, כשמשפחות וילדים שהו בפארק, סמוך לבית קפה. מפקד המשטרה המקומית, יורי יורצ’נקו, סיפר לשידור הציבורי האוקראיני סוספילנה כי הכטב”ם הקיף את הפארק כמה פעמים לפני שפגע בעץ סמוך לבית הקפה ונפל באזור השביל. לדבריו, רסיסים והדף הפיצוץ פגעו באזרחים שהיו במקום. יורצ’נקו תיאר פארק שהיה מלא במטיילים, ובהם אמהות עם ילדים וילדים שרכבו על אופניים. הוא טען כי הפגיעה כוונה לעבר האנשים בפארק.

אנג׳לינה נולדה באוגוסט 2025. נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי פרסם את שמה וסיפר כי נהרגה כשהייתה בעגלתה. אמה, אינה מריוחנה, נפצעה בתקיפה ומתה מאוחר יותר בבית החולים. זלנסקי גינה את הפגיעה באזרחים בפארק וכינה אותה “מעשה אכזריות מוחלט”.
בית הספר נפרד מהמורה ומבתה
מריוחנה הייתה מורה לכיתות היסוד בבית הספר מספר 1 בנובה וודולהה. בהודעת אבל שפרסם המוסד החינוכי תיארו אותה עמיתיה כמורה מסורה, בעלת טוב לב, כנות ומקצועיות, שהעניקה לתלמידיה חום ופתחה בפניהם את עולם הידע. בבית הספר הביעו צער על מותן של האם ובתה ושלחו תנחומים למשפחתן.

לפי העדכון האחרון של המשטרה האוקראינית, בתקיפה נהרגו שתי ילדות וארבעה מבוגרים. נכון להבוקר, שבעה מהפצועים נותרו מאושפזים בבתי חולים בחרקיב. ילדה בת שש ונער בן 12 מאושפזים במצב קשה, וכך גם אישה בת 36 וגבר בן 39. שתי ילדות נוספות, בנות שבע ו-15, ואישה בת 34 מאושפזות במצב בינוני. כך מסרה דוברת המינהל המחוזי לסוספילנה.
המשטרה דיווחה כי בתקיפה ניזוקו בית קפה, מכונית ובתי מגורים. לפי דיווח ב”חרקיב טיימס”, שהתבסס על הרשויות המחוזיות והתביעה, נפגעו גם חנות ובית ספר לאמנויות לילדים. חוקרי המשטרה אספו ראיות בזירה ופתחו בחקירה בחשד לפשע מלחמה. ברשות המקומית הכריזו על היום יום אבל לזכר ההרוגים.