logo

ארה"ב לוחצת על ישראל? הבקשה של נשיא לבנון להפסקת התקיפות - והשיחה עם נתניהו

149

מזכיר המדינה האמריקני שוחח עם ראש הממשלה לאחר שנשיא לבנון ג'וזף עאון ביקש ממנו ללחוץ על ישראל להפסיק את התקיפות בדרום המדינה • עאון טען כי צבא לבנון פועל להחרמת אמצעי לחימה ולמניעת נוכחות חמושה

עידן קוולר
עידן קוולר15/10/2026 - 20:36
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מקבל את נשיא לבנון ג'וזף עאון בבית הלבןצילום: מעריב

מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו שוחח הערב (חמישי) עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, לאחר שקיים שיחת טלפון עם נשיא לבנון ג'וזף עאון - כך טען בכיר במחלקת המדינה בפני וואלה. בשיחתו עם עאון דנו השניים במצב בלבנון ובאזור לנוכח ההתפתחויות האחרונות, ובפרט במצב בדרום לבנון.

במהלך השיחה ביקש נשיא לבנון מרוביו להפעיל לחץ על ישראל כדי שתפסיק את התקיפות בדרום המדינה ותעמוד בהוראות הסכם המסגרת. כמו כן, ביקש עאון להפסיק את פעולות פינוי השטחים ולאפשר לחקלאים להגיע לאדמותיהם מבלי להיחשף לתקיפות או להטרדות.

בנוסף, לפי בכיר במחלקת המדינה האמריקנית, באותה השיחה רוביו דיבר עם נשיא לבנון על "החרמת כמה מאות קילוגרמים של חומרי נפץ מחיזבאללה”. לדברי הגורם, רוביו קרא לעאון “למצות את הדין עם כל מי שהורה על משלוח חומרי הנפץ, מימן אותו או ניהל אותו”, והדגיש כי “החזרת חומרי הנפץ לחיזבאללה אינה יכולה לבוא בחשבון”.

עוד הוסיף הגורם כי רוביו “הדגיש שהחוק אינו מעשי, וקרא לקיים תקשורת ישירה בין צבא לבנון לצה”ל, כדי למנוע חיכוכים ועימותים”. לדבריו, קשר ישיר כזה יסייע לצמצם את הסיכון לטעויות בשיקול הדעת ולהתקדם ביישום המדורג של הסכם המסגרת המשולש שהושג בין הצדדים.

נשיא לבנון ג'וזף עאון
נשיא לבנון ג'וזף עאון צילום: אתר רשמי, Omaghhh (talk | contribs)

עאון הבהיר לרוביו כי צבא לבנון וכוחות הביטחון במדינה ממלאים את תפקידם ביישום ההחלטות שנועדו למנוע נוכחות חמושה, להחרים כלי נשק ותחמושת ולהיאבק בהברחות. לדבריו, הצעדים שננקטו בימים האחרונים הם חלק ממאמצים אלה.

נשיא לבנון הוסיף כי רשויות המשפט עוקבות אחר כלל התיקים שהועברו לטיפולן, והדגיש כי לא תהיה סלחנות כלפי האחראים להפרות. לדבריו, החוק ייאכף ללא משוא פנים וללא העדפה של גורם כלשהו.

עוד באותו נושא: