יותר מאלף בני אדם נעצרו היום (שבת) בידי המשטרה בהודו, בניסיון למנוע הפגנת ענק של תנועת המחאה של "מפלגת הג'וקים" בניו דלהי. בין המעוכבים גם מייסד התנועה, אביג'יט דיפקה, ושניים מבכיריה. אלפי שוטרים נפרסו ברחובות הבירה, עשרות תחנות מטרו נסגרו ונסיעות רכבת בוטלו לקראת ההפגנה, שבה דורשים הפעילים להדיח את יו"ר ועדת הבחירות, גיאנש קומאר, בעקבות מחיקת שמות מרשימות הבוחרים.
דיפקה ושני בכירי התנועה, סוראב דאס ואשוטוש רנקה, עוכבו עם נחיתתם בנמל התעופה בדלהי, לאחר שהגיעו ממומבאי לקראת ההפגנה. בתיעוד שפורסם ברשתות החברתיות נראים שוטרים ניגשים אל השלושה בתוך המטוס. "זו דיקטטורה. באנו להיעצר, אנחנו לא מפחדים מכם", אמר דיפקה לשוטרים. בתנועה גינו את עיכוב מנהיגיה וטענו כי מדובר בניסיון מתוכנן לסכל את ההפגנה עוד לפני שהחלה.
לפי דיווח בעיתון ההודי "אינדיאן אקספרס", לפחות אלף בני אדם עוכבו במהלך הלילה ובשעות הבוקר, עוד לפני תחילת ההפגנה. כ-250 מהם עוכבו בדרום-מזרח דלהי, בעיקר באזור שאהין באג, שהיה בעבר מוקד להפגנות גדולות נגד הממשלה. המשטרה טענה כי העיכובים נועדו למנוע התקהלויות והפרות סדר, לאחר שהרשויות אסרו על קיום ההפגנה המתוכננת.

למרות הניסיון למנוע את ההפגנות, המחאה יצאה לפועל. במהלך המחאה התפתחו עימותים בין מפגינים לשוטרים במרכז ניו דלהי. כתב רויטרס שנכח במקום דיווח כי שוטרים רדפו אחרי צעירים שצעקו "תחי המהפכה", וגררו עשרות מהם לאוטובוסים, בזמן שמפגינים נוספים המשיכו להגיע. "זו פגיעה בזכויות העם, והמדינה לא תסבול זאת עוד", אמר אחד המעוכבים לרויטרס. במקביל, סוכנות הידיעות ההודית PTI דיווחה מפי גורמים רשמיים כי עשרות מפגינים פרצו מחסומים והשליכו אבנים לעבר אנשי ביטחון. לפי הדיווח, שני שוטרים נפצעו בעימותים.
במרכז המחאה עומדת בדיקה נרחבת שעורכת ועדת הבחירות בהודו לרשימות הבוחרים במדינה. במסגרת הבדיקה נבחנת זכאות ההצבעה של אזרחים. לטענת הוועדה, מטרת התהליך היא לעדכן את הרשימות ולהסיר שמות של אזרחים שמתו, רישומים כפולים ואנשים שאינם זכאים להצביע. אלא שבמסגרת הבדיקה הוסרו כ-130 מיליון שמות מטיוטות רשימות הבוחרים, ובאופוזיציה טוענים כי גם מיליוני אזרחים בעלי זכות הצבעה נפגעו מהמהלך. לטענתם, הוא עלול למנוע ממתנגדי ראש הממשלה נרנדרה מודי להשתתף בבחירות. ועדת הבחירות דוחה את ההאשמות.

מבדיחה ברשת - לתנועת ענק
"מפלגת הג'וקים של העם" נוסדה במאי האחרון בעקבות התבטאות שיוחסה לנשיא בית המשפט העליון בהודו, שכינה לכאורה צעירים מובטלים "ג'וקים" ו"טפילים". השופט טען שדבריו הוצאו מהקשרם, אך דיפקה, פעיל פוליטי בן 31, החליט לאמץ את הכינוי ולהפוך את הג'וק לסמל התנועה.
בתוך שבועות הפכה הבדיחה לתנועת מחאה בעקבות שערוריית הדלפת שאלוני בחינות. הצעירים שילבו בהפגנות מוזיקה, ריקודים וממים שלעגו לממשלת מודי. מוסקן, עורכת וידאו בת 19, סיפרה ל-CNN כי חששה תחילה מאלימות משטרתית, אך הופתעה מהאווירה: "אנשים השמיעו שירים, רקדו והיו שלטים עם ממים ממש טובים".
בגל המחאה הקודם הפכו סרטונים של מפגינים שנמלטים משוטרים ללהיטים ברשתות החברתיות. המארגנים אף ביקשו מהתומכים להפסיק לשלוח מזון להפגנות, לאחר שקיבלו כמויות גדולות מכפי שנזקקו להן. ביולי, לאחר שבועות של הפגנות, התפטר שר החינוך. ההתפטרות נתפסה בעיני הפעילים כהוכחה לכך שמחאה צעירה יכולה להשפיע גם מחוץ לרשת.