סעודיה ביקשה מסוריה לשלוח כוחות שיילחמו נגד החות'ים בתימן, ובדמשק שוקלים אם וכיצד להעניק לממלכה סיוע צבאי - כך דיווחה הערב (רביעי) סוכנות הידיעות רויטרס, מפי גורם אמריקני וגורם צבאי סורי שתודרכו בנושא. לפי המקורות, האפשרויות הנבחנות כוללות סיוע הגנתי מפני תקיפות על סעודיה, או הצבת כוחות בתפקיד התקפי שיסייעו לכוחות התימניים הנתמכים בידי ריאד במלחמתם בחות'ים.
נשיא סוריה, אחמד א-שרע, ביקר אתמול בריאד ונפגש עם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן. לדברי הגורם האמריקני, השניים דנו בין היתר באפשרות של סיוע צבאי סורי. בתיעוד ששידרה התקשורת הממלכתית בסוריה נראה שר ההגנה הסעודי, ח'אלד בן סלמאן, מלווה את א-שרע בחזרה למטוסו. ח'אלד, אחיו של יורש העצר, מופקד על הטיפול בזירה התימנית.
הדיונים מתקיימים על רקע החרפת הלחימה נגד החות'ים, הנתמכים בידי איראן, לאחר שבועות של תקיפות בטילים ובכטב"מים נגד סעודיה. לפי רויטרס, הממלכה פנתה בבקשות לסיוע הגנתי והתקפי לשורה של מדינות - מארצות הברית, דרך אירופה ועד המזרח התיכון. את המערכה הקרקעית בתימן מנהלים כוחות ממשלתיים מכמה מסגרות, בסיוע אווירי סעודי. מאז פתיחת המבצע ביום שני הם רשמו התקדמות מוגבלת בלבד.

בתגובה לפניית רויטרס למשרד החוץ הסורי, מסר דיפלומט סורי כי ארצו ניצבת לצד סעודיה מול התקיפות החות'יות, אך הדגיש כי הממשלה מתמקדת בראש ובראשונה בצרכים הפנימיים, ובהם השיקום ממלחמת האזרחים. לדבריו, אם סעודיה תבקש שיתוף פעולה צבאי או חילופי ידע, הדבר ייעשה אך ורק בערוצים רשמיים ובמסגרת ההסכמים בין המדינות. לשכת התקשורת של ממשלת סעודיה ושר ההסברה של תימן לא השיבו לבקשות לתגובה.
עבור א-שרע, ההחלטה כרוכה בשורה של סיכונים. השלטון החדש בדמשק עדיין מנסה לבנות צבא מתוך ארגוני המורדים שהפילו את משטר בשאר אסד, ובהם גורמים אסלאמיסטיים סוניים קיצוניים ולוחמים זרים. במקביל, הוא מתמודד עם מתיחות מול מיעוטים, ובהם העדה העלאווית שאליה משתייך אסד, ומנסה לשקם מדינה שנפגעה מ-14 שנות מלחמת אזרחים.

לפי הגורם האמריקני, עימות בין הצבא הסורי החדש לחות'ים, המשתייכים לזרם באסלאם השיעי, עלול לקבל אופי דתי מפלג - תרחיש שדמשק ושותפותיה במערב מבקשות להימנע ממנו. לדבריו, זו גם הסיבה שסוריה דחתה בעבר בקשה אמריקנית לסייע בלחימה נגד חיזבאללה בלבנון.
השתתפות במערכה בתימן עלולה גם להיתפס כצעד עוין בעיני איראן, חיזבאללה והמיליציות בעיראק. לארגונים שמהם צמח השלטון הסורי החדש יש היסטוריה של עימותים עם גורמים אלה. עד כה נקטה דמשק מדיניות של הימנעות מהשתתפות בעימותים אזוריים, לרבות המלחמה עם איראן, כדי להתמקד בשיקום המדינה.

מנגד, א-שרע מעוניין להפגין תמיכה בסעודיה ובבן סלמאן, שמילא תפקיד מכריע בקידום הלגיטימציה הבינלאומית שלו. בין היתר, יורש העצר תיווך בפגישה בין א-שרע לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במאי 2025. סעודיה גם העניקה לסוריה סיוע כספי, ולדברי הגורם האמריקני, הפגנת תמיכה סורית עשויה להביא להגדלת הסיוע.
ברקע עומד גם ניסיונם של לוחמים סורים שנשלחו בעבר לזירות מחוץ למדינה. לפי רויטרס, במהלך מלחמת האזרחים גויסו לוחמים מארגוני המורדים כשכירי חרב, בין היתר למלחמה בלוב ולמלחמה בין רוסיה לאוקראינה. כעת, עם זאת, שאלת הסיוע נוגעת לשלטון הסורי עצמו וליחסיו עם שותפותיו באזור.
ה"א הלייר, עמית בכיר במכון המלכותי לשירותים מאוחדים בלונדון, העריך כי משלוח מצומצם של אנשי הגנה סורים להגנת המקומות הקדושים לאסלאם, לצד סיוע טכני ליירוט כטב"מים, עשוי לשאת משמעות סמלית חיובית רבה. לעומת זאת, לדבריו, השתתפות של כוחות סוריים בלחימה הקרקעית תהיה צעד שונה לחלוטין - וגם כזה שדמשק צפויה להימנע ממנו, לנוכח סדרי העדיפויות שלה בתוך סוריה.