logo

רוסיה הפציצה בית כלא באוקראינה, לפחות 16 נהרגו: "עוד פשע מלחמה של פוטין"

8

ההתקפה על המתקן במחוז זפוריז'יה שבחזית הלחימה גרמה גם לפציעתם של 35 איש. "המשטר הרוסי חייב לספוג מכות כלכליות וצבאיות שישללו ממנו את היכולת לנהל מלחמה", אמר יועץ בכיר של זלנסקי. ההתקפה הגיעה אחרי שטראמפ צמצם משך האולטימטום שנתן למוסקבה לסיים את המלחמה

גיא אלסטר
גיא אלסטרעודכן לאחרונה 29/07/2025 - 09:40
מבנה מגורים שניזוק מתקיפות רוסיות במחוז זפוריז'יה, אוקראינה, 23 ביולי 2025
מבנה מגורים שניזוק מתקיפות רוסיות במחוז זפוריז'יה, אוקראינה, 23 ביולי 2025צילום: רויטרס

לפחות 16 בני אדם נהרגו ועוד 35 איש נוספים נפצעו בהפצצה רוסית על מתקן כליאה בדרום אוקראינה - כך אמרו הבוקר (שלישי) הצבא האוקראיני האזורי ומושל זפוריז'יה, אחד המחוזות שאותם תובעת לעצמה מוסקבה.

המושל, איוון פדורוב, כתב בחשבון הטלגרם שלו כי מבני מוסד הכליאה נהרסו, ובתים פרטיים סמוכים ניזוקו אף הם. לדבריו, המחוז הותקף שמונה פעמים הלילה, ככל הנראה תוך שימוש בפצצות אוויריות בעלות ראש קרב גדול.

ראש הסגל של נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, אנדריי ירמאק, גינה את התקיפות כ"פשע מלחמה נוסף" שביצעה רוסיה.

"משטרו של (נשיא רוסיה ולדימיר) פוטין, שגם מאיים על ארצות הברית דרך כמה משופרותיו, חייב לספוג מכות כלכליות וצבאיות שישללו ממנו את היכולת לנהל מלחמה", אמר ירמאק ב-X.

ההתקפה הקטלנית התרחשה בצל המבוי הסתום בשיחות בין קייב למוסקבה, ואחרי שאתמול הודיע נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שהוא יקצר את האולטימטום שניתן לקרמלין כדי לסיים את המלחמה, מ-50 ימים ל-12 עד עשרה ימים. הוא שב והביע את אכזבתו מנשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

כוחותיה של רוסיה תוקפים באופן קבוע את זפוריז'יה, תוך שימוש ברחפנים, טילים ופצצות אוויריות, מאז תחילת הפלישה הכוללת לאוקראינה ב-2022.

רוסיה הכריזה באופן חד-צדדי בתחילת המלחמה על סיפוח חלקים מזפוריז'יה ושלושה מחוזות אוקראיניים נוספים סמוכים - דונייצק, לוהנסק וחרסון, בנוסף לחצי האי קרים שסיפחה כבר ב-2014. קייב ובעלות בריתה המערביות אינן מכירות בתביעות אלו.

עוד באותו נושא: