logo

כוחות צה"ל השתלטו על משט הסיוע "חנדלה"

653

הספינה עברה את הנקודה שבה נעצרה הספינה "מדלין" בחודש שעבר. "לא חמושים, מלאים בסיוע, נושאים תקווה", נכתב בחשבון ה-X של הפעילים. לוחמי צה"ל השתלטו על הספינה והיא עושה כעת את דרכה לחופי ישראל

אמיר בוחבוט
גיא אלסטר
יואב איתיאל
אמיר בוחבוט,גיא אלסטר,יואב איתיאלעודכן לאחרונה 27/07/2025 - 06:35
הפעילים שעל ספינת ״חנדלה״ הפעילו מצב חירום לקראת התקרבותם לחופי עזה וההיערכות להשתלטות של חיל היםצילום: לפי סעיף 27א2 לחוק זכויות היוצרים

כוחות צה"ל החלו הלילה (שבת) בהתשלטות על הספינה חנדלה. ערוץ אל-ג'זירה משדר בשידור ישיר את הנעשה על הספינה ממצלמות אבטחה שעל סיפונה, בעוד כוחות צה"ל פושטים כעת על הספינה.

משרד החוץ עדכן כי חיל הים הישראלי מנע את כניסתה הבלתי חוקית של הספינה לאזור הימי של חוף עזה. הספינה עושה כעת את דרכה לחופי ישראל. כל הנוסעים בטוחים. "ניסיונות בלתי מורשים לפרוץ את המצור הם מסוכנים, בלתי חוקיים ופוגעים במאמצים ההומניטריים המתמשכים", נכתב בהודעת המשרד.

קודם לכן דיווחו פעילים מהספינה "חנדלה" שהם מתקרבים לחופי רצועת עזה, וכבר חצו את הנקודה שבה נעצרה הספינה "מדלין" בחודש שעבר. "לא חמושים, מלאים בסיוע, נושאים תקווה", נכתב בחשבון ה-X של הספינה, שיצאה השבוע מאיטליה. "העולם צופה", אמרו. לוואלה נודע כי בחיל הים נערכים לעצירת הספינה שנמצאת כרגע כמאתיים קילומטרים מרצועת עזה.

תיעודים מההשתלטות כוחות צה"ל על ספינת 'חנדלה'. 27.7.25

צילום: תיעוד ברשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

"המשט הוא מעשה קולקטיבי של מצפון", אמרה חוואידה עראף, עורכת דין לזכויות אדם, מייסדת שותפה של תנועת הסולידריות הבינלאומית וחברת ועדת ההיגוי של "משט החופש". הסירה קרויה על שם דמות הקריקטורה הפלסטינית המוכרת "חנדלה", "ילד פליט יחף שוחר צדק ונשבע לא לחזור בו עד שפלסטין תהיה חופשית". בשנים 2023 ו-2024, חנדלה הפליגה לנמלים ברחבי אירופה ובריטניה, "שברה את המצור התקשורתי ובנתה סולידריות עולמית באמצעות אירועים ציבוריים, מיצגי אמנות וחינוך פוליטי"

הדמות חנדלה
"ילד פליט יחף שוחר צדק ונשבע לא לחזור בו עד שפלסטין תהיה חופשית". הדמות חנדלה שעל שמה קרוי המשט צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
הפעילים שעל ספינת ״חנדלה״ הפעילו מצב חירום לקראת התקרבותם לחופי עזה וההיערכות להשתלטות של חיל הים
השתלטות כוחות צה"ל על הספינה צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
דיווחים ערביים על הפעלת מצב חירום על ספינת 'חנדלה' ועל כך שחיל-הים מתקרב לספינה. 26 ביולי 2025
הפעם גרטה לא הצטרפה. צוות חנדלה צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

הספינה עזבה את נמל גליפולי שבאיטליה ביום ראשון, במסגרת משט מחאה בינלאומי שמטרתו, לדברי מארגניו, לשבור את המצור שמטילה ישראל על הרצועה ולהביע סולידריות עם תושביה. המסע צפוי להימשך כעשרה ימים.

לפני היציאה לדרך נערך טקס פרידה בנמל, בהשתתפות מאות תומכים שנופפו בדגלי פלסטין וקראו לאפשר לספינה להגיע ליעדה. לדברי המארגנים, מטרת המשט היא להעלות את המודעות העולמית למצוקה ההומניטרית החריפה ברצועת עזה ולהעביר סיוע דחוף.

הפעילים שעל ספינת ״חנדלה״ הפעילו מצב חירום לקראת התקרבותם לחופי עזה וההיערכות להשתלטות של חיל הים
השתלטות כוחות צה"ל על הספינה צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

הספינה "חנדלה" יצאה מנמל גליפולי באיטליה ביום ראשון שעבר, ועשתה את דרכה לכיוון יעדה במים הבינלאומיים. חברי המשלחת שעליה, בהם רופאים מתנדבים, עורכי דין, פעילים חברתיים, עיתונאים ועוד הכריזו שכוונתם להגיע לעזה מחר-מחרתיים (ראשון-שני), "בהתאם למזג אוויר וזמני הפלגה".

"המשט הוא מעשה קולקטיבי של מצפון", אמרה חוואידה עראף, עורכת דין לזכויות אדם, מייסדת שותפה של תנועת הסולידריות הבינלאומית וחברת ועדת ההיגוי של "משט החופש". הסירה קרויה על שם דמות הקריקטורה הפלסטינית המוכרת "חנדלה", "ילד פליט יחף שוחר צדק ונשבע לא לחזור בו עד שפלסטין תהיה חופשית". בשנים 2023 ו-2024, חנדלה הפליגה לנמלים ברחבי אירופה ובריטניה, "שברה את המצור התקשורתי ובנתה סולידריות עולמית באמצעות אירועים ציבוריים, מיצגי אמנות וחינוך פוליטי".

ביום חמישי הגישה מדינת ישראל לבית המשפט המחוזי בחיפה בקשה להחרים להחרים לצמיתות לטובת אוצר המדינה את האונייה "מדלן" מ"משט החירות", עליה הייתה פעילת הסביבה השוודית גרטה טונברג, שנעצרה ע"י חיל הים בחודש שעבר בעת שניסתה להפר את הסגר הימי ולהגיע לחופי רצועת עזה.

עוד באותו נושא: