logo

הנשיא טראמפ נאם בוושינגטון לצד משפחות חטופים ושורדות שבי

30

במהלך נאומו העלה לבמה משפחות של חטופים אמריקנים וישראלים, וכן את נועה ארגמני שחולצה משבי חמאס כשהם עטופים בצעיפים צהובים. טראמפ בירך על שחרור שלוש החטופות ועל כך שחטופים נוספים ישוחררו בשבועות הבאים

ברק רביד
ברק רבידעודכן לאחרונה 21/01/2025 - 06:42
השבעת דונלד טראמפ כנשיא ה-47 של ארה"בצילום: רויטרס

במהלך עצרת ניצחון אתמול (שני) בוושינגטון לאחר השבעתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הוזמנו לבמה משפחות של חטופים אמריקנים וישראלים, וכן חטופים משוחררים בהם נעה ארגמני. טראמפ וסגנו ג'יי-די ואנס לחצו את ידי המשפחות ושוחחו איתם כמה דקות. לאחר מכן, טראמפ עלה לדבר ובירך על שחרור שלוש החטופות ששוחררו ועל כך שחטופים נוספים ישוחררו בשבועות הבאים.

בתמונות שפורסמו מהאירוע, נצפים משפחותיהם של החללים עומר נאוטרה ואיתי חן, שגופותיהם מוחזקות בשבי חמאס. המשפחות הניפו שלטים עם תמונותיהם של עומר ואיתי, והתעטפו בצעיפים צהובים המזוהים עם המאבק להשבת החטופים.

בחודש שעבר, הנשיא הנבחר של ארצות הברית טראמפ אמר בריאיון למגזין "TIME" כי ראש הממשלה בנימין נתניהו יודע כי הוא מעוניין שהמלחמה בעזה תיגמר. "אני לא רוצה שאנשים ימשיכו להיהרג", אמר טראמפ.

עצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024
עצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024 צילום: רויטרס
המשפחות של החללים עומר נאוטרה ואיתי חן, שגופתם מוחזקת בעזה, בעצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024
המשפחות של החללים עומר נאוטרה ואיתי חן, שגופתם מוחזקת בעזה, בעצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024 צילום: רויטרס
משפחות חטופים בעצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024
משפחות חטופים בעצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024 צילום: רויטרס

בתשובה לשאלה האם הוא עדיין תומך בתכנית השלום שהציג בכהונתו הקודמת אשר כללה הקמת מדינה פלסטינית, טראמפ השיב: "אני תומך בתכנית שתביא שלום וזה יכול להיות בכל מיני צורות". כשנשאל האם הוא תומך בפתרון שתי המדינות הוא השיב: "אני תומך בכל פתרון שיביא שלום. יש גם רעיונות אחרים חוץ משתי מדינות. אני אתמוך בכל דבר שיביא לכך שיהיה שלום שיחזיק מעמד, כי אי אפשר שכל חמש שנים תהיה לנו טרגדיה כזו. יש עוד אלטרנטיבות".

טראמפ נשאל שוב האם הוא תומך בשתי מדינות או בסיפוח של השטחים לישראל ואמר: "אני רוצה עסקה שתביא לכך שיהיה שלום ושההרג ייפסק".

המשפחות של החללים עומר נאוטרה ואיתי חן, שגופתם מוחזקת בעזה, בעצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024
המשפחות של החללים עומר נאוטרה ואיתי חן, שגופתם מוחזקת בעזה, בעצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024 צילום: רויטרס
רובי חן, אביו של החלל איתן חן שגופתו מוחזקת בעזה, בעצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024
רובי חן, אביו של החלל איתן חן שגופתו מוחזקת בעזה, בעצרת הניצחון של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, 21 בינואר 2024 צילום: רויטרס

בנוסף, טראמפ אמר כי בכהונתו הקודמת הוא מנע מנתניהו לספח את הגדה המערבית לישראל. "נראה מה יקרה", הוא אמר. טראמפ נשאל שוב האם יאפשר לישראל לספח את השטחים והשיב: "אני רוצה שלום שיחזיק לטווח ארוך. אני לא אומר שיש סיכוי גבוה שזה יקרה, אבל אני רוצה שלום שימנע התרחשות של 7 באוקטובר שוב בעוד שלוש שנים. יש הרבה דרכים לעשות זאת. אפשר לעשות זאת עם פתרון שתי מדינות, אבל אפשר לעשות זאת בעוד הרבה דרכים. אני רוצה שכולם יהיו מרוצים ושאנשים יפסיקו למות".

על השאלה האם הוא סומך על נתניהו, השיב טראמפ: "אני לא סומך על אף אחד". טראמפ נשאל גם האם מלחמה עם איראן אפשרית והשיב: "הכל יכול לקרות. המצב מאוד לא יציב".

עוד באותו נושא: