logo

איראן: חידשנו השיחות עם ערב הסעודית "ללא תנאים מוקדמים"

1

דובר משרד החוץ האיראני אמר גם כי טהראן מצפה לגישה בונה מצד ריאד. "איראן תגיב בהתאם לכל צעד בונה מצד ערב הסעודית". שתי המעצמות ניתקו את הקשרים ב-2016

סוכנויות הידיעותעודכן לאחרונה 12/09/2022 - 10:20
נשים מחזיקות דיוקן של המנהיג העליון של איראן האייתוללה עלי חמינאי בהפגנה במרכז טהראן, 9 באוגוסט 2022
נשים מחזיקות דיוקן של המנהיג העליון של איראן האייתוללה עלי חמינאי בהפגנה במרכז טהראן, 9 באוגוסט 2022צילום: רויטרס

איראן וערב הסעודית פתחו בשיחות ללא תנאים מוקדמים, כך אמר היום (שני) דובר משרד החוץ האיראני נאסר כנעני. הוא הוסיף כי טהראן מצפה לגישה בונה מצד ריאד. "איראן תגיב בהתאם לכל צעד בונה מצד ערב הסעודית", אמר כנעני בכנס טלוויזיוני.

ריאד וטהראן, שתי המעצמות המוסלמיות הסונית והשיעית המובילות באזור בהתאמה, נתונות במאבק כוחות מתמשך בן עשורים. השתיים ניתקו את הקשרים ב-2016. ניתוק הקשרים הדיפלומטיים קרתה לאחר שהמוני איראנים תקפו את שגרירות ערב הסעודית בטהראן, בתגובה להוצאה להורג של מנהיג דתי שיעי בכיר.

ג'ו ביידן בשדה התעופה של ג'דה, ערב הסעודית, לקראת עזיבתו, 16 ביולי 2022
נשיא ארה"ב בביקור בערב הסעודית, יולי 2022 צילום: רויטרס

כמו כן, שתי המדינות עומדות גם בצדדים מנוגדים בנוגע למלחמה הקטלנית בתימן. איראן ממשיכה לתמוך בחותים ומספקת להם נשק ותחמושת, שמשמשים גם לתקיפות בערב הסעודית ובמדינות נוספות במפרץ.

בחודש שעבר, טהראן אמרה כי סבב שישי של שיחות בין ערב הסעודית לאיראן בבגדד יצא לפועל כשהתנאים בעיראק יאפשרו זאת. במאי, שר החוץ הסעודי אמר כי הושגה התקדמות בשיחות בתיווך עיראק עם איראן, אך זאת "אינה מספיקה".

עוד באותו נושא: