logo

פוטין וארדואן ידונו בחידוש יצוא הדגן מאוקראינה

צפון קוריאה עשויה לשלוח עובדים לשתי טריטוריות בשליטת הרוסים במזרח אוקראינה, כך אמר שגריר רוסיה בפיונגיאנג - צעד שקורא תגר על הסנקציות הבינלאומיות שמוטלות על צפון קוריאה בשל תוכנית הגרעין שלה

מערכת וואלה חדשותעודכן לאחרונה 19/07/2022 - 12:59
מימין: נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא איראן אברהים ראיסי
מימין: נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונשיא איראן אברהים ראיסיצילום: רויטרס

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ועמיתו הטורקי רג'פ טייפ ארדואן ייפגשו בטהראן

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ועמיתו הטורקי רג'פ טייפ ארדואן ייפגשו בטהראן עם נשיא איראן אברהים ראיסי. במסגרת הפגישה המשולשת, ידונו המנהיגים גם בייצאו הדגן מנמלי הים של אוקראינה. "הנושא של משלוחי הדגן מאוקראינה יעלה...אנחנו מוכנים לעבוד עליו", אמר יורי יושקוב, יועץ מדיניות חוץ של פוטין.

פוטין ייפגש גם עם המנהיג הרוחני של איראן עלי חמינאי. זהו ביקורו הראשון של המנהיג הרוסי במדינה מחוץ לברית המועצות לשעבר מאז תחילת המלחמה באוקראינה.

משא ומתן בין רוסיה, אוקראינה, טורקיה והאו"ם אמור להניב השבוע הסכם לחידוש משלוחי הדגן מנמלי הים השחור של אוקראינה לשווקים הגלובליים. "הגענו להסכם עקרונות", אמר שר ההגנה הטורקי הולוסי אקאר", להקמת מסדרונות בטוחים בים שיאפשרו את מעבר הסחורה. זאת על רקע העובדה שרוסיה הטילה מצר על נמלי הים של אוקראינה, בעוד שאוקראינה הניחמה מוקשים בים כדי למנוע מתקפה רוסית דרך הים.

צפון קוריאה עשויה לשלוח עובדים לשתי טריטוריות בשליטת הרוסים במזרח אוקראינה

צפון קוריאה עשויה לשלוח עובדים לשתי טריטוריות בשליטת הרוסים במזרח אוקראינה, כך אמר שגריר רוסיה בפיונגיאנג - צעד שקורא תגר על הסנקציות הבינלאומיות שמוטלות על צפון קוריאה בשל תוכנית הגרעין שלה.

על פי אתר "NK ניוז" הצפון קוריאני, השגריר אלכסנדר מטסגורה אמר כי עובדים מהמדינה יכולים לסייע בשיקום התשתיות שניזוקו במלחמה באוקראינה, באזורים הבדלניים בדונצק ולוהנסק. לדבריו, יש "הזדמנויות רבות" לשיתוף פעולה ככללי בין צפון קוריאה לחבל דונבאס, למרות הסנקציות.

השגריר אמר גם לעיתון "איזבסטיה" הרוסי בראיון ל-"NK ניוז", ש"עובדי בניין צפון קוריאנים איכותיים וחרוצים שיכולים לעבוד בתנאים הקשים ביותר, יכולים לעזור לנו לשקם את התשתיות החברתיות והתעשייתיות שלנו".

צפון קוריאה הכירה לפני כמה ימים בשני השטחים הבדלניים- אחת המדינות הבודדות בעולם לעשות כך - והאשימה את ממשלת אוקראינה בכך שהיא חלק מהעמדה ה"עוינת" של וושינגטון כלפי פיונגיאנג. משרד החוץ של המדינה אמר כי "לאוקראינה אין שום זכות לערער על הבעת הריבונות שלנו לאחר שביצעה צעד לא הוגן ולא צודק של הצטרפות למדיניות הלא חוקית והלא הוגנת של ארצות הברית בעבר".

בתגובה, אוקראינה ניתקה את היחסים הדיפלומטיים עם צפון קוריאה והאשימה אותה בחתירה תחת הריבונות שלה והשלמות הטריטוריאלית. אוקראינה גם הקפיאה את יחסיה הכלכליים והפוליטיים עם צפון קוריאה כחלק מהסנקציות הבינלאומיות שמטרתן לגרום למדינה לעצור את תוכנית הגרעין שלה.

צפון קוריאה נוהגת לשלוח את אזרחיה לעבוד מחוץ למדינה בשל הצורך שלה במט"ח. מספר גדול של אזרחים עובדים בסין, כמו גם בלאוס ובווייטנאם.

עגלת הילדים של ליזה דמיטרייבה שנהרגה במתקפת טילים רוסית על העיר וניציה באוקראינה
עגלת הילדים של ליזה צילום: רויטרס

ליזה ואמה שמאושפזת בבית החולים

ליזה דמיטרייבה, בת 4, נהרגה במתקפת טילים בעיר ויניציה, אוקראינה. בתמונה: ליזה ואמה
ליזה דמיטרייבה, בת 4, נהרגה במתקפת טילים בעיר ויניציה, אוקראינה. בתמונה: ליזה ואמה צילום: רויטרס

ליזה בת ה-4, שנהרגה מטיל רוסי, נקברה

תושבים אבלים במרכז אוקראינה קברו את הילדה בת הארבע שנהרגה במתקפת טילים רוסית על העיר ויניציה בשבוע שעבר.

ליזה דמיטרייבה, שסבלה מתסמונת דאון, יצאה עם אמה לטיול בכיכר הומה אדם כששוגרו הטילים על האזור. המוות שלה דווח ברחבי העולם ונהפך לסמל טרגי של המחיר הכבד שאותו משלמים אזרחים במלחמה.

ליזה נקברה אתמול כשהיא עונדת זר פרחים לבנים. הכומר פרץ בבכי כשניהל את הלוויה. הוא ניסה לנחם את קרובי משפחתה ואמר להם ש"הרשע אינו יכול לנצח".

סבתה של ליזה, לריסה דמיטרייבה, ליטפה את נכדתה השכובה בארון כשלצדה בובות מפרווה. "הביטי, פרח שלי! הביטי כמה אנשים באו לבקר אותך", אמרה לריסה. אביה של ליזה, ארטם דמיטרייב, עמד בדממה, דמעות זולגות מעיניו.

הלוויה נערכה בזמן שתמונות של אמה שנפצעה במתקפה מאושפזת בבית חולים, אמרה לכתבים כי "לעולם לא אכפת. הוא רואה מה קורה אך אינו מגן עלינו. עוד כמה פעמים נצטרך לבקש לסגור את השמיים? והעולם רק מביט כיצד אוקראינה נרצחת. הילדים שלנו נרצחים, החיילים והאזרחים שלנו. הגנו עלינו מפני העריץ", היא אמרה בהתייחסה לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין. "משום שאחרינו הוא ימשיך הלאה ויהרוס הכל".

22 בני אדם נהרגו במתקפת הטילים על ויניציה. אדם אחד עדיין נעדר.

בווידאו: תיעוד קשה של הלוויה של ילדה אוקראינית שנהרגה במתקפה רוסית

צילום: רויטרס

שרי החוץ של האיחוד האירופי ייפגשו היום בבריסל

שרי החוץ של האיחוד האירופי ייפגשו היום בבריסל לדון בסנקציות נוספות על רוסיה, כגון איסור על רכישת זהב רוסי - סנקציה שבעלות ברית בינלאומיות אחרות כבר הטילו. גורם בכיר באיחוד אמר ל-AFP כי האיחוד צפוי לדון בסנקציות נוספות בפגישה אך לא יקבל החלטה מיידית.

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי השעה שני בכירים בממשלתו באשמת בגידה

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי השעה שני בכירים בממשלתו באשמת בגידה ושיתוף פעולה עם רוסיה. "היום החלטתי לפטר את התובעת הכללית אירינה ונדיקטובה, ואת איוואן בקנוב, ראש שירות הביטחון ה- SBU", הודיע זלנסקי בנאומו הלילי.

זלנסקי אמר כי גורמים רשמיים רבים בשתי המחלקות חשודים בבגידה. "נכון להיום, 651 הליכים משפטיים נפתחו בגין בגידה ושיתוף פעולה של עובדים במשרד התובע וסוכנויות אחרות. באופן מיוחד, יותר מ-60 עובדים במשרד התובע ושירות הביטחון נותרו בשטחים הכבושים ופועלים נגד המדינה".

לדברי זלנסקי, ההחלטה להשעות את שני הבכירים התקבלה בשל "מגוון פשעים נגד יסודות הביטחון הלאומי של המדינה וקשרים שזוהו בין עובדים של כוחות הביטחון באוקראינה לכוחות המיוחדים של רוסיה, מעלים שאלות רציניות לגבי ההנהגה. כל אחת מהשאלות קבילה תושבה הולמת".

המפקד לשעבר של המינהל העיקרי של שירות הביטחון בחצי האי קרים גם נעצר בחשד לבגידה. "כל מי שלקח חלק בקבוצה הפושעת שעבדה למען האינטרסים של הפדרציה הרוסית גם כן ייחקר. מדובר בהעברת מידע סודי לאויב ושיתוף פעולה עם השירותים המיוחדים של רוסיה", אמר זלנסקי.

"הפעולות הספציפיות או חוסר הפעולה של כל אחד מהבכירים במגזר הביטחון ובסוכנויות אכיפת החוק ייבחנו. החקירה כבר הניבה תוצאות וצפויה להימשך", הוא הוסיף.

הצבא האוקראיני מתקדם "בביטחון" לקראת חבל חרסון

מנגד, הצבא האוקראיני מתקדם "בביטחון" לקראת חבל חרסון, לפי דוברת של הצבא. נטליה חמניוק, מנהלת מרכז התקשורת בפיקוד דרום, אמרה כי "אנחנו מתקדמים לכיוון חרסון. אולי אנחנו מתקדמים לאט מדי, אך אני מבטיחה לכם שאנחנו מתקדמים בביטחון".

עוד באותו נושא: