logo

מחקר בארה"ב: "הקדמת הריחוק החברתי בשבוע הייתה מצילה 35 אלף חיים"

103

חוקרים מאוניברסיטת קולומביה מצאו כי אם טראמפ היה מקדים את תחילת המגבלות למניעת התפשטות הקורונה בארה"ב מ-9 ל-16 במרץ, 61% ממקרי ההידבקות ו-55% ממקרי התמותה היו נמנעים. לטענתם, הממצאים ממחישים את הסיכון בהקדמת ההקלות, אותן מעודד הנשיא

סוכנויות הידיעות22/05/2020 - 09:32
טראמפ אמר שהוא נוטל תרופה נגד מלריה כטיפול מניעתי לקורונהצילום: רויטרס, עריכה: ניר חן

חייהם של יותר מ-35 אלף אמריקנים היו ניצלים אם ארצות הברית הייתה נוקטת בצעדי הריחוק החברתי שבוע לפני שהורתה עליהם באמצע חודש מרץ - כך מעריכים חוקרים באוניברסיטת קולומביה. לטענת החוקרים, 61% ממקרי ההידבקות בקורונה בארצות הברית - שעומדים על יותר מ-700 אלף נכון ל-3 במאי - ו-55% מיותר מ-65 אלף מקרי תמותה מהנגיף היו נמנעים אם ההנחיה לשמור על ריחוק חברתי הייתה ניתנת שבעה ימים קודם לכן.

החוקרים אמרו כי הממצאים ממחישים את הסיכון במתן הקלות מוקדמות מדי על הסגר, כפי שטענו מומחים רבים. כל 50 המדינות בארצות הברית החלו לשוב לשגרה בהיקף כזה או אחר בעידוד הנשיא דונלד טראמפ, שקרא לשקם את הכלכלה שנפגעה מסגירת עסקים ופיטורים במהלך המגיפה.

גבר עוטה מסיכה בניו יורק, 15 במאי 2020
גבר עוטה מסיכה ברקע שלט לשמירה על ריחוק חברתי בניו יורק צילום: AP

"בעת הקריטית הזאת עדיין נדרשים מאמצים להעלות מודעות ציבורית נוספת לפוטנציאל הנפיץ של קוביד-19", כתבו החוקרים. "התוצאות שלנו גם מצביעות על כך שללא בדיקות נרחבות ויכולת מעקב אחרי אלו שנחשפו לנגיף, הפער הגדול בין החשיפה לנגיף לאבחון החיובי גורם לצמיחה האקספוננציאלית של קוביד-19, עד שיחלוף".

עובדי מפעל עוטים מסיכות בוורן, מישיגן. 18 במאי 2020
עובדי מפעל במישיגן עוטים מסיכות בסיום יום העבודה הראשון מאז משבר הקורונה צילום: AP

לפני עשרה ימים, יוג'ין ג'ארקי, יוצר סרטים דוקומנטריים מניו יורק, הציג שלט חוצות בטיימס סקוור אותו כינה "שעון המוות של טראמפ". הוא מראה את מספר המתים שג'ארקי אומר שיכול היה להימנע אם טראמפ היה מקדים את צעדי הריחוק החברתי ל-9 במרץ, במקום ב-16 במרץ.

המספרים שהציג היוצר הדוקומנטרי גבוהים יותר מאלו שהעלו החוקרים מקולומביה - 60% ממקרי התמותה מקורונה היו נמנעים - ולא 55%. ארצות הברית היא המדינה שנפגעה באופן הקשה ביותר במגיפה, עם יותר מ-1.5 מיליון נדבקים ו-93 אלף מתים.

עוד באותו נושא: