logo

יועץ בצבא גרמניה ממוצא אפגני נעצר בחשד לריגול עבור איראן

15

התביעה הפדרלית מדינה מסרה כי איש הצבא, בן 50, שימש מתורגמן עבור הכוחות באפגניסטן והעביר "תובנות" לביון האיראני. לפי דיווח בדר שפיגל, הוא העביר פרטים רגישים על פריסת כוחות

רויטרס15/01/2019 - 14:39
השיגור נכשל שלטונות איראן הודו: שיגור הלוויין המתוכנן נכשל והוא לא הצליח להיכנס למסלולוצילום: עריכה: שניר דבוש

יועץ צבאי בצבא גרמניה ממוצא אפגני נעצר היום (שלישי) בחשד שפעל למען איראן - כך הודיע משרד התובע הפדרלי. היועץ בן ה-50, שזוהה רק כעבד אל-חמיד ס., יופיע בהמשך מול שופט. הוא שימש מתורגמן ויועץ תרבותי בבונדסוואר ובמסגרת תפקיד זה הוא העביר "תובנות לסוכנות ביון איראנית". דובר מטעם משרד ההגנה של גרמניה אמר כי הוא מודע לפרשת הריגול של איש צבא, אבל לא מסר פרטים נוספים.

המגזין דר שפיגל דיווח כי החשוד החזיק בגישה למידע רגיש במסגרת תפקידו, כולל מידע אפשרי על פריסת כוחות באפגניסטן. צבא גרמניה משתמש לעתים במתורגמנים ילידי המדינה כדי ללוות סיורים של הכוחות במדינה.

גורמי מודיעין בגרמניה ובאירופה מביעים חשש גובר מהתגברות פעילות הריגול של איראן ביבשת, כולל דרך מתקפות סיבר. זאת בזמן רגיש מבחינתה של טהראן, המנסה יחד עם מדינות אירופיות אחרות להציל את הסכם הגרעין אחרי פרישת ארצות הברית.

ביולי דיווחה סוכנות ביון הפנים כי איראן הרחיבה את יכולות הסייבר שלה ומהווה סכנה לחברות ולמכוני מחקר גרמניים. בינואר זימן משרד החוץ את השגריר האיראני כדי לגנות את טהראן על ריגולה אחרי גורמים וקבוצות הקשורים לישראל.

לקריאה נוספת בנושא
איראן: נכשל ניסיון לשגר לוויין

דיווח: בולטון ביקש מהפנטגון להכין תכנית תקיפה נגד איראן

המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, במהלך נאום בעיר קום 9 בינואר 2019
הסכם הגרעין תלוי על בלימה. חמינאי צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: