logo

איראן הוציאה להורג חבר מסדר סופי שהורשע בהרג שלושה שוטרים

17

ארגוני זכויות אדם דחקו בטהראן לבטל את העונש שהוטל על מוחמד סלאס, נהג אוטובוס שפגע בשוטרים במהלך הפגנות בפברואר שטען כי עשה זאת בשוגג. הבקשות נדחו והוא נתלה. הזרם הסופי נתפס על ידי גורמים שמרניים כסטייה מהאסלאם

אי-פי18/06/2018 - 11:49
מוחמד סלאס, חבר במסדר סופי, במהלך משפטו, איראו
מוחמד סלאס, חבר במסדר סופי, במהלך משפטו, איראוצילום: אתר רשמי, אמנסטי

איראן הוציאה להורג חבר במסדר סופי שהרג שלושה שוטרים כשהתנגש בהם באוטובוס במהלך הפגנה אלימה - כך דווח היום (שני) באתר של מערכת המשפט. מוחמד סלאס נתלה בשעות הבוקר המוקדמות, אחרי שעדותו במרץ האחרון כי הוא ניסה להימלט מהעימותים ולא התכוון לפגוע באף אחד נדחו.

העימותים פרצו בפברואר האחרון, כשתומכיו של מנהיג המסדר נור עלי טבנדה התאספו מחוץ לביתו, מחשש למעצרו האפשרי. שלטון חכמי ההלכה באיראן אינו מקבל בבריכה את הסופיות, הזרם המיסטי באסלאם שנתפס על ידי גורמים שמרניים רבים כסטייה מהאמונה.

בשעות שקדמו להוצאה להורג דחקו ארגוני זכויות אדם לחוס על חייו של סלאס, בטענה כי משפטו לא היה הוגן. ארגוני זכויות אדם אומרים כי איראן היא אחת המדינות המובילות בעולם בהוצאות להורג והם דוחקים בה לבטל את עונש המוות.

עוד ידיעות מהעולם
סוריה טוענת: הקואליציה האמריקנית תקפה מוצב שלנו במזרח המדינה
מעילה מלכותית: גיסו של מלך ספרד נכנס לכלא וירצה חמש שנות מאסר
מלניה טראמפ בהתבטאות חריגה: שונאת לראות ילדים מופרדים מהוריהם

עוד באותו נושא: