logo

פומפאו: מקווים לפירוק מגרעין משמעותי של צפון קוריאה עד 2020

20

שר החוץ האמריקני הגיע לסיאול אחרי הפסגה בין טראמפ למנהיג צפון קוריאה, שבמהלכה הכריז נשיא ארה"ב על עצירת משחקי המלחמה בדרום. "טראמפ יחדש אותם אם נבין שהמו"מ לא מתנהל ברוח טובה"

רויטרס13/06/2018 - 18:20
נשיא ארה"ב אמר בתום הפגישה עם שליט קוריאה הצפונית קים ג'ונג און כי "אין גבול למה שצפון קוריאה תועל להשיג אם תוותר על גרעין"צילום: CNN ורויטרס

שר החוץ של ארצות הברית, מייק פומפאו, אמר היום (רביעי) כי יש "עוד דרך ארוכה" במגעים מול קוריאה הצפונית על פירוק תכנית הגרעין שלה וכי כי הוא מקווה לפירוק משמעותי של תכנית הגרעין של פיונגיאנג בתוך שנתיים וחצי.

עם הגעתו לקוריאה הדרומית, שם יתדרך גורמים בסיאול על תוצאות המפגש בין הנשיא דונלד טראמפ למנהיג קוריאה הצפונית קים ג'ונג און, הוסיף פומפאו כי הפסקת משחקי המלחמה בדרום - שהפתיעו את סיאול - יחודשו על ידי טראמפ אם יחוש שקים לא מנהל את המשא ומתן ב"רוח טובה".

שר החוץ של ארה"ב, מייק פומפאו יחד עם הגנרל וינסנט ברוקס עם נחיתתם בפיונגיאנג, דרום קוריאה 13 ביוני 2018
פומפאו בקוריאה הדרומית, היום צילום: רויטרס

פומפאו שוחח עם קבוצה קטנה של עיתונאים ונשאל אם הוא סבור שיושג פירוק משמעותי של תכנית הגרעין של פיונגיאנג עוד בקדנציה הנוכחית של טראמפ, שמסתיימת ב-20 בינואר 2021.

"כן, לחלוטין. השתמשתם במונח פירוק משמעותי, משהו כזה? אנחנו מקווים שנוכל להשיג זאת בתוך שנתיים וחצי", אמר שר החוץ. "אני בטוח שהם מבינים שיהיה תהליך אימות מקיף". הוא הדגיש כי מסמך ההבנות בין טראמפ לקים לא כלל את כל מה שהוסכם בין הצדדים.

מוקדם יותר היום הכריז טראמפ, עם שובו מהפסגה ההיסטורית בסינגפור, כי "הוסר האיום הגרעיני" מצדה של פיונגיאנג. זאת על אף שמבקרי הפסגה, מבית ומחוץ, אמרו כי ההצהרה המשותפת של השניים סיפקה מאוד פרטים וכי טראמפ עשה ויתורים גדולים מדי עבור קים.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ומנהיג קוריאה קים ג'ונג און לוחצים ידיים במהלך חתימת מסמך הבנות במלון הקפלה בסינגפור, 12 ביוני 2018
טראמפ וקים בפסגה צילום: רויטרס

טראמפ, שהכריז עם שובו לארצות הברית הבוקר כי "כולם יכולים להרגיש בטוחים יותר מאשר ביום שבו נכנסתי לתפקיד", הטיל את המשך השיחות בין ארצות הברית לקוריאה הצפונית על פומפאו.

"אני לא יודע בדיוק מתי תהיה השיחה הבאה עם הצפון קוריאנים. אני צופה שזה יקרה במהירות עם חזרתנו למדינות שלנו", אמר שר החוץ, שהתחיל את המגעים עם המדינה המבודדת עוד בזמן שעמד בראש סוכנות הביון המרכזית (CIA). "אני לא יודע באיזו צורה זה יקרה, אבל אני בטוח שמתישהו בשבוע הבא נתחיל בשיחות".

עוד באותו נושא: