logo

מלזיה: סוכנים זרים נכנסו למדינה לביצוע "משימות מסוימות"

18

סגן ראש הממשלה אמר כי אותם סוכנים, חלקם ממדינה מזרח תיכונית עם "רשת ביון עולמית", נכנסו למדינה עם דרכונים של מדינות בעלות יחסים דיפלומטיים עם מלזיה. בכך הוא רמז כי ישראל אחראית להתנקשות במהנדס הפלסטיני אל-בטש. משפחתו: הגופה תושב מחר לרצועה

סוכנויות הידיעות24/04/2018 - 13:07
אמיר אורן באולפן על משטרת מלזיה שמפרסמת היום קלסתרונים של החשודים בחיסול המדען הפלסטיני בקוואלה לומפורצילום: מערכת וואלה

סגן ראש ממשלת מלזיה, אחמד זאהיד המידי, אמר כי ארצו זיהתה סוכנים זרים שנכנסו למדינה על מנת לבצע "משימות מסוימות" באמצעות דרכונים של מדינות שלהן יחסים דיפלומטיים עם מלזיה. לפי העיתון "סטרייט טיימס", הדברים נאמרו אתמול (שני) ברקע החיסול של המהנדס הפלסטיני פאדי אל-בטש, פעולה שאותה מייחסים הפלסטינים לישראל, שמצדה מכחישה זאת.

לדברי סגן ראש הממשלה, המשמש גם שר הפנים, חלק מהסוכנים הגיעו ממדינה במזרח התיכון, "שלה יש רשת ביון בכל רחבי העולם", במיוחד כדי "לבצע משימות סודיות להגנה על האינטרסים שלה". הוא הוסיף כי הממשלה בקואלה לומפור מפקחת על פעילותם של הסוכנים הזרים, אך לעתים זוהי משימה קשה מאחר שחלקם משתמשים בדרכונים של מדינות בעלות קשרים דיפלומטיים עם מלזיה.

"במקרה הזה, אנחנו מתקשים למצוא את האחראים לפשע", אמר. "אבל אנחנו עדיין אופטימיים וסבורים שנצליח". כשהוא רומז לישראל, אמר המידי: "אנחנו מכירים מדינה במזרח התיכון, שתעשה הכול כדי למנוע את מימוש הפוטנציאל של העם הפלסטיני. הם פוגעים בפלסטינים בעלי מיומנויות כדי לסכל אפשרות לפריצת אינתיפאדה עוד לפני שהיא החלה".

החשודים בחיסול המהנדס הפלסטיני במלזיה
קלסתרוני החשודים בהתנקשות במהנדס הפלסטיני צילום: מערכת וואלה

משפחתו של אל-בטש, שהיה חבר בחמאס ומומחה רקטות ומל"טים, מאשימה את המוסד בחיסולו. ישראל דוחקת במצרים שלא לאפשר את השבת גופתו, אך היום טענו קרוביו כי היא תושב מחר דרך מעבר רפיח.

כרזה לזכרו של פאדי אל-בטש, שחוסל בבירת מלזיה, בביתו בצפון רצועת עזה, 21 באפריל 2018
כרזה לזכרו של אל-בטש ברצועת עזה צילום: רויטרס

שני המתנקשים המתינו למהנדס בן ה-35 כ-20 דקות לפני שירו בו 14 כדורים ונמלטו מהזירה. אתמול פרסמה המשטרה קלסתרונים של שני החשודים, שתוארו על ידי עדי ראיה כבעלי עור בהיר, מזוקנים ובגובה של 1.80 מטר. אחד מהם נראה מרכיב משקפיים וחובש קסדה.

זהו החיסול המתוקשר השני שמתרחש על אדמת המדינה בתוך קצת יותר משנה. בפברואר אשתקד הותז גז העצבים הקטלני VX על פניו של קים ג'ונג נאם, אחיו למחצה של מנהיג קוריאה הצפונית, בנמל התעופה בקואלה לומפור. הוא מת כעבור דקות אחדות, והרשויות עצרו שתי נשים זרות המואשמות שפעלו בשליחות פיונגיאנג.

עוד באותו נושא: