logo

ארדואן מבטיח: "בקרוב נפתח שגרירות במזרח ירושלים"

144

נשיא טורקיה אמר כי "קרב היום" שבו אנקרה תפתח נציגות באזור שאותו היא רואה כבירת המדינה הפלסטינית. זאת בהמשך לדבריו בפסגה האסלאמית, שהתקיימה ברקע ההכרה האמריקנית בירושלים כבירת ישראל

רויטרס17/12/2017 - 15:25
נשיא טורקיה אמר כי אנקרה תפתח שגרירות במזרח ירושליםצילום: רויטרס, עריכה: תום זואילי

נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן אמר היום (ראשון) כי אנקרה תפתח שגרירות במזרח ירושלים, אחרי קריאתו במהלך פסגת המדינות האסלאמיות בשבוע שעבר להכיר בחלק זה כבירת פלסטין.

"בעזרת אללה, קרב היום שבו נפתח באופן רשמי, אינשאללה, את השגרירות שלנו שם", אמר ארדואן במהלך נאום שנשא בכנס מפלגת השלטון במחוז קרמן שבדרום המדינה, כשהוא ממשיך בביקורת החריפה שלו נגד החלטתה של ארצות הברית להכיר בירושלים כבירת ישראל. ארדואן אמר כי הקונסוליה הטורקית בירושלים כבר עתה מיוצגת על ידי שגריר.

נשיא טורקיה ארדואן בטקס לפתיחת קו מטרו חדש באיסטנבול, 15 בדצמבר 2017
ארדואן בטקס לחניכת קו מטרו חדש באיסטנבול צילום: רויטרס

עם זאת, לא ברור כיצד ארדואן יכול להוציא לפועל את המהלך, מאחר שישראל שולטת בכל העיר וסיפחה את החלק המזרחי לאחר מלחמת שש הימים, בצעד שלא זכה להכרת הקהילה הבינלאומית.

מאז ההחלטה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להכיר בעיר כבירת ישראל, מוביל ארדואן קו תקיף נגד המהלך. הוא איים לנתק את הקשרים הדיפלומטיים עם ישראל, שאותה כינה שוב ושוב "מדינת טרור". הוא אמר כי וושינגטון העניקה לה "פרס על פעולות הטרור" שלה.

עוד באותו נושא: