logo

מרוסיה ועד איטליה: לפחות 20 מתו בגל קור קיצוני באירופה

מרבית הקורבנות היו בפולין הקפואה, ואיסטנבול שותקה בשל שלג חריג. במוסקבה נמדד חג המולד הקר ביותר זה 120 שנה וגם האיים הדרומיים של יוון לא נחלצו מהחורף

סוכנויות הידיעות09/01/2017 - 20:38
איטליה: קור עז ושלג רב ברחבי המדינה, כעשרה חסרי בית קפאו למוותצילום: רויטרס, עריכה: שניר דבוש

לפחות 20 בני אדם מתו בימים האחרונים בגל קור ברחבי אירופה, שמשתרע מרוסיה וטורקיה ועד לדרום-מערב היבשת. עשרה מההרוגים היו בפולין הקפואה, אחרים מתו מהקור גם באיטליה, צ'כיה ואוקראינה. שני מהגרים אותרו בסמוך לגבול בין טורקיה לבולגריה. בחלק ממחוזותיה של רוסיה נרשמו 40- מעלות ומוסקבה חוותה את חג המולד האורתודוכסי הקר ביותר זה 120 שנה.

בטורקיה נסגרו היום לתנועה מצרי הבוספורוס בשל שלג חריג ומאות טיסות בוטלו באיסטנבול. מושל האזור מסר כי גם בתי הספר לא יפעלו במהלך היום. זהו השלג הכבד ביותר באזור מאז 2015. הטמפרטורות הנמוכות הביאו לשלג גם באיי יוון ובצפון המדינה החמימה בדרך כלל נמדדו 15- מעלות. אלפי מהגרים שוהים באיים הללו ורבים הועברו למחסות חמימים בשל מזג האוויר.

גם דרום איטליה זכתה לשלגים ובעקבות זאת בוטלו טיסות ומסעות שיט. שבעה בני אדם במדינה מתו כתוצאה מהקור הקיצוני, חמישה מהם מחוסרי בית.

עוד ידיעות מהעולם
רוסיה: התעייפנו מציד המכשפות של ארה"ב סביב מתקפות הסייבר
מלחמת חורמה במנגלים: כוח מיוחד ייאבק בזיהום האוויר בבייג'ינג

אסד: מוכן לדון על הכל בשיחות השלום - גם על עתידי

חתולים בשלג במוסקבה, רוסיה, 9 בינואר 2017
חתולים בשלג במוסקבה, היום צילום: רויטרס
חורף בסופיה, בולגריה. ינואר 2017
שלג בבולגריה צילום: רויטרס
שלג באיסטנבול, טורקיה. ינואר 2017
שלג באיסטנבול צילום: רויטרס
חורף בבוסניה. ינואר 2017
קור מקפיא בבוסניה צילום: רויטרס
חורף בקוסובו. ינואר 2017
שלג בקוסובו צילום: רויטרס
חורף ביוון. ינואר 2017
שלג בחוף הים ביוון צילום: רויטרס
עוד באותו נושא: