logo

סבא"א גנזה דוח על תכנית הגרעין של איראן

3

סוכנות האו"ם לענייני גרעין גנזה דוח ובו פרטים חדשים על מאמציה של הרפובליקה האיסלאמית להשיג פצצה, כנראה כדי לא לפגוע בהתחממות היחסים בין טהראן למערב. תוכנו לא ידוע

רויטרס27/02/2014 - 13:53
"סבא"א גנזה דוח מקיף על הגרעין האיראני"צילום: רויטרס, עריכה: טל רזניק, קריינות: אביב אברמוביץ'

הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) גנזה דוח ובו פרטים חדשים על תכנית הגרעין של איראן. זאת בשל כניסתו של חסן רוחאני לתפקיד הנשיא באוגוסט האחרון וההפשרה ביחסים בין טהראן למערב. כך דיווחה היום (חמישי) סוכנות הידיעות רויטרס מפי מקורות המעורים בנושא. לפי ההערכות, פרסום הדוח היה גורם לזעם בטהראן ומקשה על המאמצים להתקרבות בין הצדדים. סבא"א טרם הגיבה על הדיווח. לפי המקורות, סבא"א גנזה את הדוח החדש, לפחות לעת עתה.

שרי החוץ של המעצמות לאחר החתימה על ההסכם עם איראן בז'נבה. נובמבר 2013
שרי החוץ של המעצמות ואיראן במעמד החתימה על הסכם הביניים. ז'נבה, נובמבר 2013 צילום: AP

לדברי המקורות, לא ניתן לדעת איזה מידע חדש נאסף על ידי הסוכנות גיבושו של הדוח הקודם שעסק הרפובליקה האיסלאמית ב-2011. יצוין כי על אף שהושלם, הדוח לא פורסם ותוכנו לא ידוע. אחד המקורות העריך כי המידע הנוסף שלא נכלל בדוח האחרון עלול להוסיף לדאגת המערב בנושא.

אחד המקורות אמר כי ישראל היא היחידה שתמתח ביקורת על כך שהדוח לא פורסם. ההחלטה לגנוז את הדוח החדש צפויה להעלות תהיות באשר למידע שהסוכנות אספה בשנתיים האחרונות בנוגע למה שכינתה "ממדים צבאיים אפשריים" בתכנית הגרעין האיראנית. איראן מצדה טוענת לכל אורך הדרך כי התכנית נועדה לצורכי שלום ומכחישה כי היא מעוניינת לייצר פצצות.

כזכור, ישראל הגדירה את הסכם הביניים שחתמו המעצמות עם איראן בנובמבר בז'נבה "טעות היסטורית" מכיוון שלא דרש מטהראן להתפרק לחלוטין מהאורניום המועשר. בשבוע שעבר, בדוח רבעוני שגרתי שמסרה הסוכנות שמקום מושבה בווינה, הודיעה כי "אספה עוד מידע מאז נובמבר 2011 שחיזק את ההערכות שנכללו במסמך". עם זאת, לא ברור כאמור באיזה מידע מדובר ואיזה מידע היה בדוח שלפניו.

עוד באותו נושא: