logo

סמוטריץ' ופייגלין סוגרים פרטים - ומשאירים דלת פתוחה לווינטר ובן גביר

962

המגעים בין הציונות הדתית וזהות מתקדמים, בעוד נסגרים פרטים נוספים לקראת ריצה משותפת. במפלגתו של סמוטריץ' מבקשים להשאיר מקומות פנויים ברשימה וממתינים להתפתחויות בגזרת וינטר ובן גביר: ככל שיתקרב מועד סגירת הרשימות - הלחץ על השניים צפוי להתגבר

יהודה שלזינגר
יהודה שלזינגרעודכן לאחרונה 31/08/2026 - 19:10
בצלאל סמוטריץ' בפודקאסט גיקונומי לגבי השבעה באוקטוברצילום: פודקאסט גיקונומי

המגעים בין יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' למשה פייגלין מתקדמים: שיחות נוספות בין אנשיהם של השניים, התקיימו אמש (ראשון) והבוקר, כאשר הוסכמו פרטים נוספים כחלק מריצה משותפת בבלוק טכני ושלושה מקומות בעשירייה הראשונה לאנשיו של פייגלין.

גורמים המעורבים במגעים מגדירים את המשא ומתן כ"נעים ויעיל", וטוענים כי בשלב זה אין מחלוקות משמעותיות בין הצדדים. המורכבות המרכזית שנותרה היא סידור הרשימה: בציונות הדתית מבקשים להשאיר מספיק מרחב תמרון ומקומות פנויים למקרה שאיחודים נוספים יבשילו עד לסגירת הרשימות.

ובעוד השיחות עם פייגלין מתקדמות, בציונות הדתית ממשיכים לעקוב בדריכות אחרי עופר וינטר. במפלגה טוענים כי מאז יום חמישי האחרון וינטר נמצא במגמת ירידה בסקרים. לשיטתם, הצהרתו כי ילך עם בנימין נתניהו עלתה לו בתמיכה מצד מצביעים שאינם מעוניינים בהמשך כהונת נתניהו, בעוד הערפול סביב השאלה כיצד ינהג ביום שאחרי הבחירות גורם גם למצביעים נוספים לשקול מחדש את התמיכה בו.

בצלאל סמוטריץ' ומשה פייגלין
במגעים מתקדמים. בצלאל סמוטריץ' ומשה פייגלין צילום: ראובן קסטרו

בציונות הדתית סבורים: ייתכן שווינטר ישנה את עמדתו בנוגע לאיחודים

ההערכה בציונות הדתית היא שהימים הקרובים יהיו משמעותיים. ככל שיתקרב מועד סגירת הרשימות, הלחץ על וינטר צפוי להתגבר, ואם מגמת הירידה תימשך והוא יתקרב בסקרים לאזור אחוז החסימה - ייתכן שגם עמדתו הנחרצת נגד איחודים תשתנה.

זו גם אחת הסיבות שבצלאל סמוטריץ' אינו ממהר לנעול סופית את מבנה הרשימה. לצד הרצון להשלים את ההסכם עם פייגלין, בציונות הדתית מבקשים להשאיר את הדלת פתוחה עד הרגע האחרון עבור שני סרבני האיחודים: איתמר בן גביר ועופר וינטר.

עוד באותו נושא: