logo

בנט עולה למתקפה: "הקדנציה של נתניהו נפתחה במלחמת אחים, והסתיימה בכישלון היסטורי מול איראן"

564

בהצהרה שמסר על רקע ההסכם שנחתם בין ארצות הברית ואיראן, בנט פנה לציבור: "תרימו את הראש, זה לא חייב להיות ככה. אנחנו יכולים להחזיר את הביטחון לישראל". בהמשך הדגיש בנט: "המבחן הגדול יהיה עוד 60 יום, מקווה שעדיין יהיו מנופי לחץ מול טראמפ"

מערכת וואלה חדשותעודכן לאחרונה 15/06/2026 - 21:09
מסיבת העיתונאים של יו״ר מפלגת ״ביחד״ נפתלי בנטצילום: ה

ראש הממשלה לשעבר ויו"ר מפלגת "ביחד", נפתלי בנט, תקף הערב (שני) את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת הממשלה, על רקע ההסכם שנחתם בין ארצות הברית ואיראן. לדבריו, "הקדנציה של ממשלת נתניהו נפתחה במלחמת אחים, המשיכה בטבח השבעה באוקטובר, ומסתיימת בכישלון היסטורי מול איראן".

בהמשך פנה בנט לציבור הישראלי ואמר: "אני מבין את התסכול שלכם, את החששות, את הכאב. אך תרימו את הראש, זה לא חייב להיות ככה. עוד יהיה כאן טוב. אנחנו יכולים להחזיר את הביטחון לישראל".

לדבריו, אילו היה מנהל את המערכה, היה פועל אחרת בכל התחומים. "עכשיו אתם שואלים, מה אתה היית עושה אחרת? התשובה שלי: הכול", אמר.

מסיבת העיתונאים של יו״ר מפלגת ״ביחד״ נפתלי בנט. 15 ביוני 2026
מסיבת העיתונאים של יו״ר מפלגת ״ביחד״ נפתלי בנט. 15 ביוני 2026 צילום: ראובן קסטרו

בנט מתח ביקורת גם על התנהלות הממשלה בזירה הבינלאומית, ואמר כי לצד המערכה הצבאית היה מחדש את מטה ההסברה הלאומי שהקים בתקופת כהונתו כראש ממשלה. לדבריו, "לא הייתי מאפשר לשרי טיקטוק לחולל פיגועי הסברה על ימין ועל שמאל. זה נזק נוראי".

בנט הדגיש בדבריו כי "שעון העצר להחלפת המשטר באיראן ייפתח ברגע שהשלטון בישראל יוחלף". לדבריו, "בקרוב עם ישראל יבחר הנהגה חדשה, נמרצת ונחושה שתחזיר את הביטחון לישראל. שתדאג לכם, אזרחי ישראל, מכל הלב. בעזרת השם, יהיה פה טוב".

עוד אמר בנט כי "מדינת ישראל עברה חורבן נוראי, אובדן שליטה וכאוס", והוסיף כי יעשה הכול כדי לנצח. לדבריו, מטרותיו הן "לרסק את הפשיעה, להחזיר את הנגב לידיים שלנו ולהחזיר את ישראל להיות אהובה בעולם". בנט טען כי "בהונגריה למדו את הלקח, העמידו איש ימין - ואת זה גם נתניהו יודע".

בנימין נתניהו
"נתניהו יודע שבן גביר עושה נזקים". בנט על רה"מ והשר לביטחון לאומי צילום: GettyImages, ינון בן שושן

בנט התייחס גם לסוגיית האחדות בגוש המתנגד לנתניהו, ואמר כי הוא ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד "לא רק מדברים אחדות - אלא עושים אחדות". לדבריו, "מי שהכי פוחד מאחדות הוא נתניהו. חייבים להגדיל את האחדות. גוש מאוחד ינצח, גוש מפורק לא".

בנט הכחיש את הדיווחים על פירוק מפלגתו ואמר כי "הפרסום על פירוק המפלגה לא נכון. הדרך שלנו היא ביחד". לדבריו, "הפיצולים האלה הביאו להפסד. כל פעם שמעמידים אדם מהשמאל או מהמרכז - מפסידים. לכן אני מאמין שהדרך שלי היא הנכונה".

בהמשך מתח ביקורת על הממשלה ואמר כי לראש הממשלה יש "סל של כלים ולא רק כלי אחד" להתמודדות עם המערכה מול איראן, ובניהם כלים הסברתיים ומדיניים, אך לטענתו "כרגע נשללים מישראל המון כלים בגלל מדיניות הממשלה". הוא הוסיף כי "נתניהו יודע שבן גביר עושה נזקים, אבל הוא לא מסוגל ולא פועל לעצור אותו. אני משוכנע שאנחנו נצליח".

עוד באותו נושא: