יו"ר מפלגת ישר!, גדי איזנקוט, הגיב היום (שישי) למתקפה של יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, נגדו, וקרא למפלגות גוש השינוי להתמקד בהחלפת ממשלת נתניהו לקראת הבחירות בעוד 11 ימים. "אנחנו 11 ימים לפני הבחירות הגורליות מאז קום המדינה. ברגע היסטורי כזה לישראל, נדרשים קור רוח ומיקוד במטרה", כתב איזנקוט ברשת X.
"אני מבקש מהישראלים ומהישראליות המייחלים לשינוי, להתעלם מהספינים ולהרים ראש לעבר הניצחון הגדול שנביא לטובת מדינת ישראל", הוסיף. לדבריו, הוא פועל לגייס מצביעים שמאסו ב"השתמטות, בפילוג ובשקרים של שלטון נתניהו", במטרה להשיג רוב של יותר מ-61 מנדטים לגוש השינוי.
איזנקוט הדגיש כי זו המשימה היחידה שבה הוא עוסק, וקרא לשותפיו הפוליטיים להתעלות מעל שיקולים אישיים. "אחרי המחירים הכבדים ששילמנו, עם ישראל לא יסלח לפוליטיקאים שלא יתעלו לגודל השעה, בגלל כיסא ואינטרסים אישיים, וימנעו את החלפת ממשלת ה-7.10", כתב.
בסיום דבריו ביקש איזנקוט מהציבור שלא להתרגש מהעימותים הפוליטיים. "עם ישראל המבקש שינוי - תרימו ראש. לא להילחץ מרעשי רקע. השינוי בדרך! בקרוב מאוד תהיה כאן מנהיגות שאפשר להאמין לה ולסמוך עליה", הצהיר. "ישראל בעוד 11 יום תהיה ישראל טובה יותר. אני מתחייב".

"איזנקוט חותר לממשלה עם נתניהו, גולדקנופף ודרעי"
יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, תקף מוקדם יותר היום בחריפות את גדי איזנקוט, כינה אותו "בני גנץ 2" וטען כי הוא נערך להקמת ממשלה משותפת עם ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר הבחירות. בפוסט שפרסם ברשת X האשים ליברמן את איזנקוט בניסיון למשוך קולות ממפלגות הגוש במקום לפעול להרחבתו, בניגוד להסכמות שהושגו לדבריו בין ראשי המפלגות בפגישתם ב-26 בספטמבר.
"קמפיין 'המפלגה הגדולה' שמנהל איזנקוט לא נועד להעביר קול אחד מגוש המשתמטים לגוש המשרתים, אלא נועד לשתות קולות בתוך הגוש עצמו", כתב ליברמן. לדבריו, איזנקוט אינו שואף רק להוביל את הגוש, אלא להיות גדול מהליכוד כדי להגיע מעמדת כוח למשא ומתן להקמת ממשלה עם נתניהו.
ליברמן קשר את טענותיו להתבטאויות של השר מיקי זוהר על אפשרות לשיתוף פעולה עם איזנקוט, לפרסומים על יוזמה של הנשיא יצחק הרצוג להקמת ממשלה משותפת ולתדרוכים שלטענתו הגיעו מהבית הלבן. "ככל שעובר הזמן התמונה הולכת ומתבהרת", כתב.

בהמשך מתח ליברמן ביקורת על עמדותיו של איזנקוט בסוגיית גיוס החרדים. לטענתו, מתווה הגיוס שמציע איזנקוט, הכולל דחיית שירות לאלפי לומדי תורה מדי שנה, לא יביא לביטול הפטור מגיוס. מנגד, הדגיש כי ישראל ביתנו דבקה בדרישתה לגיוס לכולם ולכינון חוקה, והזכיר כי ב-2019 סירבה להצטרף לקואליציה בשל מחלוקת על חוק הגיוס.
ליברמן הבהיר גם כי מפלגתו לא תצטרף לממשלה שתסתמך על תמיכת רע"ם או המפלגות הערביות האחרות, במישרין או בעקיפין. במסגרת דבריו הזכיר את תמיכתו של ח"כ עופר כסיף בעתירה נגד ישראל בהאג ואת התבטאותו של ח"כ יאסר חוג'יראת מרע"ם בנוגע לחמאס. "מי שרוצה להקים ממשלה ולהסתמך על כסיף וחוג'יראת - שיבושם לו. ישראל ביתנו לא תהיה שם", כתב.
"המסקנה שלי מההתנהלות של איזנקוט היא שהוא חותר להקמת ממשלה עם נתניהו, גולדקנופף ודרעי", טען ליברמן. לדבריו, איזנקוט עשוי להשאיר על השולחן אפשרות של ממשלת מיעוט כאמצעי לחץ להשגת רוטציה בראשות הממשלה. "לצערי, אני רואה כאן הרבה יותר אמביציה אישית מרצון אמיתי לתקן את העוולות של ממשלת המשתמטים".
בסיום דבריו השווה ליברמן את איזנקוט לרמטכ"לים לשעבר שנכנסו לפוליטיקה, ובהם יגאל ידין, אהוד ברק ובני גנץ, וטען כי ניסיון צבאי אינו תחליף לניסיון פוליטי. הוא קרא למפלגות הגוש להשיג רוב שיאפשר להקים ממשלה ללא תלות בנתניהו, והזהיר כי אחרת איזנקוט עלול "להציל את נתניהו בפעם השנייה".

גנץ משיב לליברמן: "אתה מוביל את ישראל למבוי סתום"
יו"ר כחול לבן, בני גנץ, הגיב למתקפה של ליברמן וטען כי היא נובעת מחשיפת תוכניתו הפוליטית. "30 שנה בפוליטיקה הישראלית, וליברמן לא עשה עשרה אחוזים ממה שגדי איזנקוט ואני עשינו למען מדינת ישראל", אמר.
"מאז שחשפתי את התוכנית שלו להקים ממשלת מיעוט עם בנט והמפלגות הערביות, הוא בלחץ ויורה לכל הכיוונים", הוסיף גנץ. "ליברמן, ההתקפות שלך לא יסתירו את המבוי הסתום שאליו אתה מוביל את ישראל".
גנץ קרא להקמת ממשלת אחדות רחבה במקום ממשלת מיעוט. "יש רק פתרון אחד: ממשלת אחדות ציונית חוצת גושים. ורק כחול לבן יכולה להביא אותה", הצהיר.