בכנס של מפלגת ישר שנערך הערב (ראשון) ברמת גן, ראש המפלגה, גדי איזנקוט, הזמין את ראש מפלגת הליכוד, בנימין נתניהו, לעימות טלוויזיוני. "שיבוא להתמודדות באיזה ערוץ שהוא רוצה, באיזה פורמט שהוא רוצה", קרא איזנקוט. לדבריו, "זה נכון לדמוקרטיה הישראלית".
איזנקוט מתכוון ליישם את המהלך בקרוב. "מנהל מטה השטח שלי שלח מכתב לראש מטה השטח של נתניהו, והזמין אותו לעימות", סיפר. כאמור, "הוא יקבע את הכללים, את המקום, ומדי יום נזכיר את זה בתקשורת הישראלית". "אני יודע מה אני מביא", סיכם.

איזנקוט טען כי "אני חושב שיש לי את הצניעות הראויה". הוא סיפר כי "הקמתי את מפלגת ישר עם שישה אנשים לפני שנה אחת - רצינו להביא סיפור ישראלי ואנשים מצוינים". "אני מסתכל על חצי הכוס המלאה - איך ממלאים אותה עוד ומנצחים את נתניהו והגוש שלו בעוד שלושה שבועות", הבהיר.

"עשינו דבר וחצי דבר", הדגיש, והוסיף כי "יש לנו קמפיין שהוא טוב - הוא לא מושלם, אבל עובדתית הוא מצב את ישר ראשונה בכל הסקרים, עם פער בינה לבין נתניהו". הוא אף חשף כי "החרדים שלחו אליי חבר כנסת ואמרו לי: גדי, גמרנו את הברית עם נתניהו. בוא תגיד מה אתה מציע לנו".
יצוין כי בתשובה לפניית איזנקוט, מנהל הקמפיין של הליכוד צביקה ברוט, השיב: "גדי בא לבד או עם מנסור עבאס, טיבי ויאיר גולן?".