יו"ר מפלגת ביחד, נפתלי בנט, תקף היום (שלישי) את ראש הממשלה בנימין נתניהו, והאשים כי הוא מוביל ל"השתמטות המונית ולקריסת צה"ל".
"אני נמצא כאן בכיכר החטופים שמסמלת את המחדל הנורא של ממשלת השבעה באוקטובר שטרם נחקר. כל מי שהיה חלק מהמחדל הזה חייב לסיים את תפקידו ומיד", פתח את דבריו מכיכר החטופים. "נתניהו מזהיר מפני סכנות בטחוניות, אבל מוביל בעצמו את הסכנה החמורה ביותר: השתמטות המונית והקרסת צה"ל", הטיח.
"אני מניח כאן היום התרעה בטחונית אסטרטגית", המשיך בנט. "כולם עסוקים באזהרות שנתניהו התעלם מהן לפני השבעה באוקטובר, אבל את האזהרה הזאת על האסון הבא אף אחד לא יוכל להגיד שהוא לא הכיר". "צה"ל עומד בפני קריסה", המשיך והתריע יו"ר ביחד. "הרמטכ"ל מניף עשרה דגלים אדומים שחסרים לו 20,000 לוחמים, אבל נתניהו מתעלם ומפרק את צה"ל".

עוד המשיך ואמר: "אני יורד לשטח, מדבר עם קצינים ולוחמים, והם מדווחים שהמחסור בלוחמים, כבר עולה לנו כרגע בחיי חיילים. הם מספרים שחיילים נפצעים ונהרגים מרחפנים, כי חסרים תצפיות וצלפים שיגנו עליהם. הסבבים הארוכים שוחקים את הדריכות המבצעית של החיילים, וגם זה עולה לנו בנפגעים". "ובזמן לחימה, הם נאלצים לנטוש עמדות שכבר כבשו, כי אין מי שיחזיק את השטח, ואז הם צריכים לכבוש אותם שוב במחיר דמים".
"יש היום בישראל מיליון וחצי חרדים. מול ממשלת 'נמות ולא נתגייס' החיילים שלנו אומרים: 'נמות אם לא תתגייסו'". "אנחנו חייבים תגבורת!", אמר בנט . "אני מזהיר היום שאם לא נגייס חרדים בקדנציה הקרובה, צה"ל פשוט יקרוס".
לסיום, המשיך בנט לתקוף: "נתניהו ודרעי מתחייבים להמשיך בדיוק באותה דרך בממשלה הבאה, ולכן הצבעה לקואליציית ההשתמטות - היא הצבעה ישירה נגד חיילי צה"ל ונגד המשרתים. "אנחנו נגייס את כולם, נעצור את הכסף למשתמטים, ונחזק את צה"ל. על זה הבחירות".