logo

הליכוד יורד, בן גביר עולה, איזנקוט מתחזק | סקר מעריב

2085

היחלשות הליכוד והעלייה של עוצמה יהודית בשני מנדטים מותירות את גוש הקואליציה עם אותו מספר מנדטים כמו בסקר הקודם בשבוע שעבר. גם גוש האופוזיציה נותר ללא שינוי. בנוסף, רוב הישראלים מרוצים מהאופן שבו מנהלת הממשלה את המלחמה, אך אינם סומכים על טראמפ

מעריבעודכן לאחרונה 27/03/2026 - 07:54
ראש הממשלה בנימין נתניהו על חיסול מפקד חיל הים של משמרות המהפכה, 26 במרץ 2026צילום: איתי בית-און/ לע״מ, סאונד: בן פרץ/ לע״מ.

בסקר מעריב שמתפרסם הבוקר (שישי), מפלגת הליכוד נחלשת בשני מנדטים ויורדת ל-26, ומנגד עוצמה יהודית עולה בשני מנדטים ל-9, מה שמשאיר את הגוש על 50 מנדטים, כמו בסקר הקודם.

בגוש האופוזיציה שומרת מפלגת בנט 2026 על כוחה עם 21 מנדטים, וכך גם מפלגת הדמוקרטים, שנותרה עם 10 מנדטים. לעומתם, מפלגת ישר! בראשות איזנקוט מתחזקת בשני מנדטים וחוזרת ל-13 - מה שמתאזן מול ירידה של ישראל ביתנו (9) ויש עתיד (7) במנדט אחד כל אחת. גם כאן נותר גוש האופוזיציה על 60 מנדטים, כמו בשבוע שעבר, וכך גם המפלגות הערביות חד"ש-תע"ל ורע"ם, עם 5 מנדטים לכל אחת.

אם בבחירות הבאות לכנסת יתמודדו המפלגות הבאות, למי תצביע
אם בבחירות הבאות לכנסת יתמודדו המפלגות הבאות, למי תצביע צילום: מערכת וואלה

בסקר עלה גם כי רוב הישראלים (51%) אינם סומכים על כך שטראמפ יסיים את המלחמה מול איראן באופן שישמור על האינטרסים של ישראל. 42% סומכים עליו בעניין ו-7% אינם יודעים. גם כאן יש חלוקה ברורה: רוב מצביעי הקואליציה (62%) סומכים עליו, לעומת שיעור דומה של 64% ממצביעי האופוזיציה שאינם סומכים עליו.

האם אתה סומך על נשיא ארהב דונלד טראמפ שהאופן שבו הוא יסיים את המלחמה מול איראן ישמור על האינטרסים של מדינת ישראל?
האם אתה סומך על נשיא ארהב דונלד טראמפ שהאופן שבו הוא יסיים את המלחמה מול איראן ישמור על האינטרסים של מדינת ישראל? צילום: מערכת וואלה

בנוסף, רוב הישראלים (54%) מרוצים מהאופן שבו מנהלת ממשלת ישראל את המלחמה מול איראן, 40% אינם מרוצים ו-6% אינם יודעים. החלוקה בין המחנות הפוליטיים בשאלה ברורה מאוד: כמעט כל מצביעי הקואליציה (88%) מרוצים, לעומת רוב של 53% ממצביעי האופוזיציה שאינם מרוצים. עם זאת, יש לציין כי שיעור נכבד ממצביעי האופוזיציה (43%) כן מרוצים מאופן ניהול המלחמה מול איראן. בחלוקה דמוגרפית נמצא כי שביעות הרצון הגבוהה ביותר מניהול המלחמה מול איראן היא בקרב משיבים חרדים ודתיים (79% ו־81%, בהתאמה).

עוד באותו נושא: