logo

השר סמוטריץ': "הצבא הוא לא מקום לנשים"

639

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' תקף בראיון ל-103fm את שר הכלכלה ניר ברקת: "אם היה מס על אמירות מטומטמות, יכולתי להוריד חצי מהמיסים על אזרחי מדינת ישראל", אמר. עוד התייחס לוויכוח עם החכ"ית מרע"ם ואמר כי "כשאתה הולך לישון עם כלבים אל תתפלא שאתה מתעורר עם פרעושים"

מערכת וואלה חדשותעודכן לאחרונה 18/02/2026 - 10:00
בצלאל סמוטריץ' לחה״כ אימן חטיב-יאסין בדיון בוועדת הכספים: ״אנחנו אשמים שאתם רוצחים אחד את השני?״צילום: ערוץ כנסת

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר היום (רביעי) בראיון ל-103fm כי תפיסת עולמו היא שבנות צריכות לתרום לעם ישראל בהרבה דרכים אחרות, אך הצבא הוא לא מקום לנשים. הוא התייחס לכך שצוטט שאמר שלא ימליץ לביתו להתגייס, ואמר: "אני גאה על תוצרי החינוך הדתי - השורש של זה הוא הרצון לתרום, האידאליזם, הרצון לתרום".

השר יצא נגד שר הכלכלה ניר ברקת שאמר כי רק חברות נכות מובחרות להנפיק את מניותיהם בבורסה בישראל, ואמר: "תסלחו לי שאהיה קצת חריף בתגובה. אם היה מס על אמירות מטומטמות, יכולתי להוריד חצי מהמיסים על אזרחי מדינת ישראל. זאת אמריה הזויה ומופרכת".

"תראו את 'פאלו אלטו' שמודיעה שהיא מנפיקה את עצמה בבורסה הישראלית, והיא שוברת שיאים". הוא הוסיף: "להגיד את האמת? מי שמבין ועוסק בכלכלה, ואני אומר את זה בכאב, מבין ששר הכלכלה לא מבין שום דבר, ולא לוקחים את הדברים שלו ברצינות".

השר הגיב לוויכוח שניהל אתמול עם חברת הכנסת אימאן חטיב-יאסין חברת רע"ם. שם הוא נשמע מאשים את החברה הערבית באלימות שמתרחשת בה: "זה לא גזעני להסתכל למציאות בעיניים ולומר את האמת, יש בחברה הערבית תרבות של רצח, הרג וג'יהאד. כשאתה הולך לישון עם כלבים אל תתפלא שאתה מתעורר עם פרעושים. תתחילו לגנות אלימות וארגוני טרור, תאמרו לציבור שלכם להפסיק לשרוף ניידות".

על אמירותיו אתמול, הוא עוד הוסיף ואמר כי "הגיע הזמן לעשות סוף לצביעות של חברי הכנסת שמתיימרים להיות מנהיגי החברה הערבית, הם לא גינו את ה-7 באוקטובר. אנחנו כממשלה עושים את חלקנו, אני חונק כלכלית את ארגוני הפשיעה. יש פשיעה נוראה בחברה הערבית, הממשלה הקודמת העבירה המון כספים שהגיעו אליהם".

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', דיון ועדת הכספים, 17 בפברואר 2026
"כשאתה הולך לישון עם כלבים אל תתפלא שאתה מתעורר עם פרעושים". סמוטריץ' על החכ"ית מרע"ם צילום: פלאש 90, יונתן זינדל

סמוטריץ התייחס למתיחות הנוכחית עם איראן. "הנשיא טראמפ היה מאוד רוצה לעשות את זה בהסכם, הוא מנסה. החשש שלנו הוא מהסכם רע, ואנחנו ממתינים". עם זאת הוא הבטיח: "אנחנו לא ניתפס מופתעים, אבל מעבר לזה אני ממתינים לראות".

שר האוצר הוסיף עוד כי "למיטב הבנתי, כשראש הממשלה נפגש עם הנשיא, הייתה ביניהם הבנה שכל הסכם צריך לשלול את הרגל הגרעינית, אבל גם את רגל הטילים ואת מימון הטרור. איראן לא מאיימת רק על מדינת ישראל - היא מאיימת על המערב כולו".

לגבי החשש לטוס במהלך סוף השבוע, ענה: "אני גם ככה מאלה שאוהבים תמיד להישאר בארץ הקודש, אבל אני לא הייתי מבטל תוכניות לסוף השבוע".

עוד באותו נושא: