logo

איתות לקראת הבחירות? גולדקנופף לראשי הקואליציה: "בממשלת בנט-לפיד התקצוב לחרדים היה גבוה יותר"

195

יו"ר יהדות התורה מזכיר לראש הממשלה כי בשנים 2022-2021 עמד התקצוב לפנימיות על 480-460 שקלים לתלמיד, וטוען כי תחת הממשלה הנוכחית הסכומים נמוכים יותר. לדבריו, הפערים הקיימים כיום אינם מתקבלים על הדעת ומעלים סימני שאלה לגבי סדרי העדיפויות של הקואליציה

אבי סולומון
אבי סולומוןעודכן לאחרונה 18/12/2025 - 18:18
השר לשעבר יצחק גולדקנופף רוקד בחתונה למילות השיר ״נמות ולא נתגייס״צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

יו"ר יהדות התורה, השר יצחק גולדקנופף, מותח היום (חמישי) ביקורת חריפה על ראשי הקואליציה ומזכיר להם כי דווקא בתקופת ממשלת בנט-לפיד, כשהציבור החרדי ישב באופוזיציה, תקצוב הפנימיות היה גבוה יותר מהמצב הנוכחי. לדבריו, בשנים 2022-2021 עמד התקציב על 480-460 ש"ח לתלמיד, בעוד שכיום, תחת ממשלה שבה החרדים שותפים, התקצוב נמוך משמעותית, מצב שלדבריו "אינו מתקבל על הדעת" ומעלה שאלות קשות על סדרי העדיפויות של הקואליציה.

גולדקנופף פנה לראשי הממשלה והקואליציה במכתב חריף, שבו התריע מפני שחיקה מתמשכת בתקצוב הפנימיות החרדיות והזהיר כי מדובר בפגיעה ישירה בילדים ובנערים, שאינם קשורים כלל לסוגיות הגיוס או למחלוקות הפוליטיות סביבן. במכתבו הציג נתונים שלפיהם תקציב משרד הרווחה לפנימיות לשנת 2025 עומד בפועל על 385 ש"ח בלבד לחודש לתלמיד, עוד לפני קיזוז של 10% המעוכבים עד לאישור דוחות ביצוע, וציין כי כספי הקיזוז לשנת 2024 טרם הועברו למוסדות.

יצחק גולדקנופף, פתיחת מושב הכנסת, 20 באוקטובר 2025
יו"ר יהדות התורה, יצחק גולדקנופף. איתות לקואליציה לקראת הבחירות? צילום: ראובן קסטרו

גולדקנופף הזכיר כי בשנת 2023-2024, השנה הראשונה של הקואליציה הנוכחית, הסכימו נציגי הציבור החרדי לקבל תקציב של 590 ש"ח לתלמיד מתוך הבנה שמדובר בשנת פתיחה, לצד התחייבות מפורשת שהתקציב יעלה בשנה שלאחר מכן ויתקרב לרמות שנקבעו בהסכם הקואליציוני. לדבריו, גם בשנת 2024, על רקע המלחמה והקיצוצים הרוחביים, גילו הבנה למצב החירום.

עם זאת, טען גולדנופף כי בשנת 2025, בהיעדר מלחמה פעילה וקיצוצים רוחביים, אין כל הצדקה לכך שהתקציב לא יעמוד לכל הפחות על רמת השנה הראשונה של הקואליציה. לדבריו, הפער בין ההתחייבויות החתומות לבין הביצוע בפועל חמור במיוחד, והתקצוב הנוכחי עומד על פחות משליש מהסכום שנקבע ואינו מעוגן בבסיס התקציב.

בנט, לפיד
נפתלי בנט ויאיר לפיד. "בממשלתם התקצוב לחרדים היה גבוה יותר" צילום: צילום מסך, מתוך טיקטוק

גולדקנופף הדגיש כי מדובר בקטינים מתחת לגיל 18, שאינם חייבי גיוס ואינם קשורים לשיח הציבורי סביב הסוגיה, וכי המשך השחיקה התקציבית מסכן את קיומן של פנימיות רבות, פוגע בצוותים החינוכיים ומעמיד בסכנה את רווחת התלמידים. בסיום דרש פעולה מיידית, הכוללת קיום מלא של ההסכם הקואליציוני, עדכון תעריף התקצוב והחזרת התקציב לפחות לרמת השנה הראשונה של הקואליציה, ללא קיצוצים, דחיות או עיכובים נוספים.

עוד באותו נושא: