logo

הקרן ההומניטרית לעזה מסיימת את פעילותה ברצועה

84

הקרן תעביר את הפעילות לארגוני סיוע אחרים. לדבריה, סיפקה הקרן יותר מ-187 מיליון ארוחות לפלסטינים ברצועה, כמו גם מיליון מנות מזון ייעודיות לילדים שסבלו מתת תזונה

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 24/11/2025 - 17:23
חמושים השתלטו על משאיות הסיוע ההומניטרי שנכנסו לרצועה עזהצילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א'

הקרן ההומניטרית לעזה (GHF), הנתמכת על ידי ארצות הברית, הודיעה היום (שני) על סיום פעילותה והעברת הפעילות לארגוני סיוע אחרים. זאת, לאחר שסיפקה לדבריה יותר מ־187 מיליון ארוחות לפלסטינים ברצועת עזה, תוך מניעת השתלטות חמאס על הסיוע.

הקרן, שהחלה את פעילותה ב־26 במאי, סיפקה גם יותר מ־1.1 מיליון מנות מזון ייעודיות לילדים הסובלים מתת־תזונה.

פלסטינים מתפנים מחאן יונס, עזה. 19 במאי 2025
הקרן ההומניטרית לעזה מסיימת את פעילותה ברצועה. פלסטינים ברצועה צילום: רויטרס

מנכ"ל הארגון, ג'ון אקרי, מסר כי מטרת GHF הייתה לענות על צורך דחוף ולהוכיח שגישה חדשה יכולה להצליח, וכי עם הקמת מרכז התיאום האזרחי צבאי (CMCC) וגיוס מחודש של הקהילה ההומניטרית הבינלאומית, הגיעה העת להעביר את האחריות לגורמים רחבים יותר.

עוד באותו נושא: