logo

"נהיה בלאגן": רוסיה מתנגדת להצעת ארה"ב בנוגע לנעשה בעזה - והגישה הצעה משלה

529

שעות ספורות לאחר הגשת ההחלטה האמריקנית למועצת הביטחון לגבי הכוח הבינלאומי בעזה, הרוסים טרפו את הקלפים. לדבריהם, אחת ממטרות הטיוטה היא לאפשר למועצה לפתח את מה שהם מכנים "גישה מאזנת". גורם באו"ם אמר לוואלה: "רוסיה רוצה לקלקל לארה"ב - וזה לא טוב לישראל"

עידן קוולר
עידן קוולרעודכן לאחרונה 14/11/2025 - 06:14
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עם נשיא צרפת עמנואל מקרון, פסגת השלום, שארם א-שייח', מצרים, 13 באוקטובר 2025צילום: רויטרס

רוסיה הציעה הלילה (שישי) נוסח חלופי משלה להצעת ההחלטה האמריקאית במועצת הביטחון בנושא עזה, במהלך שמציב אתגר למהלך האמריקני - להעביר החלטה שתאשר את תוכנית השלום של הנשיא דונלד טראמפ לרצועה. גורם באו"ם המעורה בפרטים אמר לוואלה: "נהיה בלאגן, רוסיה רוצה לקלקל לאמריקאים - וזה ממש לא טוב לישראל".

ארצות הברית הפיצה רשמית את נוסח ההחלטה לחברות המועצה בשבוע שעבר, כשאמש הפיצה גרסא מעודכנת. האמריקאים מצידם טוענים כי יש להם תמיכה אזורית למהלך שיאפשר מנדט לשנתיים עבור מועצת השלום, שתהיה מנהל מעבר זמני לצד מעבר כוח הייצוב הבינלאומי.

משלחת רוסיה לאו"ם כתבה במכתב לחברות המועצה הלילה כי "ההצעה הנגדית שלנו מושפעת מהטיוטה האמריקנית". עוד כתבו הרוסים כי מטרת הטיוטה היא לאפשר למועצת הביטחון לפתח "גישה מאזנת", מקובלת ומאוחדת כדי להשיג הפסקת אש ברת-קיימא.

הטיוטה הרוסית שפורסמה תחילה על ידי רויטרס, מבקשת ממזכ"ל האו"ם גוטיירש להציג אפשרויות לכוח בינלאומי לייצוב ברצועת עזה - ואינה מזכירה את 'מועצת השלום' (Board of Peace) המוצעת על ידי ארה"ב כממשל מעבר לעזה.

לקריאת המסמך המלא לחצו כאן

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ
איך הוא יגיב לצעד הרוסי? נשיא ארצות הברית טראמפ צילום: רויטרס

במשלחת ארה"ב לאו"ם קראו למועצת הביטחון להתקדם עם ההצעה האמריקנית: "ניסיונות לזרוע פילוג כעת, בשעה שהמשא ומתן על ההחלטה נמצא בעיצומו, עלולים להביא לתוצאות חמורות, ממשיות וניתנות למניעה עבור הפלסטינים בעזה" אמר דובר המשלחת. "הפסקת האש שברירית ואנו מפצירים במועצה להתאחד ולהתקדם כדי להבטיח את השלום הנחוץ בדחיפות."

עוד באותו נושא: