logo

צה"ל תקף מטרות של חיזבאללה; הקבינט הדן בניסיונות השיקום של הארגון

204

צה"ל תקף מטרות צבאיות בדרום לבנון על רקע הניסיונות של הארגון להשתקם. מוקדם יותר דובר צה"ל בערבית הוציא הודעת פינוי לתושבי האזור. מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא: "לא נאפשר לחיזבאללה להתבסס ולהתארגן על הגבול, ולא ניתן לו להתאושש"

אמיר בוחבוט
גיא אלסטר
עידן קוולר
אמיר בוחבוט,גיא אלסטר,עידן קוולרעודכן לאחרונה 06/11/2025 - 20:23
תיעודים מהתקיפות של חיל האוויר בדרום לבנון. 6 בנובמבר 2025צילום: לפי סעיף

הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס הערב (חמישי) לדון בניסיונות השיקום של חיזבאללה. במקביל, צה"ל החל בגל תקיפות נגד מטרות צבאיות של הארגון בדרום לבנון.

מוקדם יותר הודיע דובר צה"ל בערבית, אביחי אדרעי, על "התרעה לתושבי דרום לבנון לקראת תקיפת תשתיות צבאיות של חיזבאללה ברחבי האזור, בעקבות ניסיונות שיקום מצדו". בהמשך הבהיר: "בניגוד לשמועות שהופצו, אנו קוראים רק לתושבי הבניינים המסומנים במפות, ולאלו הסמוכים להם, להתפנות. לא פרסמנו שום הצהרה על פינוי רחב היקף של כפרים".

מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, שוחח היום עם ראשי הרשויות בגזרה הצפונית על המצב הביטחוני באזור ואמר: "אנחנו מבינים שעלינו להיות נחושים - להמשיך לתקוף, לפגוע ולהשמיד כדי להשאיר את חיזבאללה מוחלש".

לדבריו, "לא נאפשר לחיזבאללה להתבסס ולהתארגן על הגבול, ולא ניתן לו להתאושש. נמשיך לפעול במרחב האבטחה ובחזית כחיץ לפני התושבים, ובעיקר לעקוב אחרי כל איום שנראה ולפעול נגדה.

נפעל בצורה אינטנסיבית, באופן תקיף ורציף כפי שפעלנו בשנה האחרונה וכפי שפעלנו היום - למען המשך קיום שגרה אזרחית ביישובים וביטחונם של תושבי הצפון".

הודעת דובר צהל בערבית על פינוי בניינים בלבנון.
המפה שפרסם דובר צה"ל בערבית צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
תקיפות בצור בלבנון
התקיפות בצור צילום: תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

חיזבאללה הביע היום התנגדות למשא ומתן עם ישראל, חרף מחויבותו להפסקת האש, זאת על רקע החשש בלבנון מפני חידוש העימות ללא פתרון לסוגיית הנשק של הארגון.

בהצהרה שכוונה לממשלה לבנון הדגישו בחיזבאללה כי יש להם "זכות לגיטימית להתנגד לכיבוש ולתוקפנות ולעמוד לצד הצבא שלנו והעם שלנו בהגנה על ריבונות המדינה מול אויב הכופה מלחמה על ארצנו, אינו מפסיק את התקפותיו ומנסה לשעבד את ארצנו".

בתוך כך, חיל האוויר תקף סמוך לעיר צור. תושבי הגליל וצפון רמת הגולן קיבלו הודעה על תקיפות במסגרת מאמצי האכיפה. בשלב זה אין שינוי בהערכת המצב ובהנחיות לציבור.

עוד באותו נושא: