logo

תזוזה משמעותית בחוק הגיוס: הרבנים אישרו להתקדם, המפלגות החרדיות בדרך חזרה לקואליציה

1170

לקראת הדיונים שייערכו בוועדת החוץ והביטחון, המפלגות החרדיות גורמות לקואליציה להרגיש משב רוח אופטימית. בפגישה בין חברי הכנסת של יהדות התורה לרבני התנועה, אלו נתנו את אישורם להתקדם בהליך. ש"ס היו מוכנים לחזור אל הממשלה - אך חוששים שיוגדרו כ"גוי של שבת"

יהודה שלזינגר
יהודה שלזינגרעודכן לאחרונה 06/11/2025 - 06:52
חרדים התפרצו לדיון בבג"ץ על חוק הגיוסצילום: מעריב

תזוזה משמעותית בדרך לחוק הגיוס - ואיתו גם חזרת המפלגות החרדיות לקואליציה. עם קבלת האישור הרשמי מרבני יהדות התורה להתקדם בדיונים על טיוטת חוק הגיוס, נרשמה היום רוח של אופטימיות במפלגות החרדיות באשר לחזרתם לקואליציה.

גורם בכיר במפלגות החרדיות סיפר לוואלה כי החזרה עוד עלולה לקחת מספר שבועות, אך גם מגדיר את המצב כתחילת ההתנעה של התהליך שיחזיר אותם לקואליציה. "זה כמו מטוס שעזב את השרוול בטרמינל ועושה את דרכו למסלול ההמראה בדרך חזרה לקואליציה. עכשיו אנחנו בדרך למסלול ובהמשך צפויה ההמראה", תיאר אותו גורם בכיר.

אמש נפגשו חברי הכנסת של יהדות התורה עם הרבנים והציגו להם את סעיפי טיוטת חוק הגיוס, כשהיום התקבלה התשובה הרשמית שאפשר להתקדם לדיונים. נכון לעכשיו טרם נקבעו דיונים בוועדת החוץ והביטחון אך ההערכה היא כי עד מחר ייצא לו"ז - כשדיונים בוועדה יתקיימו בשבוע הבא.

לקראת הפגנת חרדים נגד חוק הגיוס, תחנת הרכבת נבון, ירושלים, 30 באוקטובר 2025
בדרך לבקו"ם? חרדים בתחנת הרכבת בירושלים צילום: פלאש 90, חיים גולדברג

בין המפלגות החרדיות מתנהל מאבק סמוי על תזמון החזרה. ש"ס ואריה דרעי היו חוזרים בהקדם האפשרי, אפילו גם תוך כדי הדיונים בוועדה, אלא שביהדות התורה עשויים להמתין עד להעברת החוק בכמה קריאות לפחות ורק אז להצטרף.

בש"ס לא יעשו צעד שונה מאנשי יהדות תורה, זאת כדי לא להיתפס כפחות שמרנים או כ"גוי של שבת", כפי שזה מוגדר בפוליטיקה החרדית.

עוד באותו נושא: